Fethiye'de maliyetler yüksek, esnaf zorda 

Küçük yaştan beri esnaflık yapan Ali Taha Uyanık, artan fiyatlardan şikâyetçi… Ürün maliyetlerinin arttığını belirten Uyanık, kar marjının azaldığını belirtti.

  • 226

Küçük esnaf, artan maliyetler karşısında nefes almakta güçlük çekiyor. Elektrikten suya, kiralardan ürün maliyetlerine kadar her şeyin fiyatı yükselirken, esnafın gelirleri aynı seviyede kalmaya devam ediyor. Bu durum, birçok esnafı işini bırakmak zorunda bırakıyor.

Küçük yaştan beri esnaflık yapan Ali Taha Uyanık, artan fiyatlardan şikâyetçi… Ürün maliyetlerinin arttığını belirten Uyanık, kar marjının azaldığını belirtti.

“Maliyetler Arttı, Sıkıntılar Çoğaldı”

Esnaf Ali Taha Uyanık, “13 yaşımdan beri bu işin içindeyim, 10 senelik esnafım. Geçmiş yıllara göre maliyetlerin artmasından dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. Gerek elektrik, su, personel maliyetleri, artan ürün maliyetleri bunların hepsinden artışlar çok fazla bu yüzden eskinin kar marjı artık yok maalesef.
Halkımızın genel olarak enflasyon nedeni ile tüketim harcamaları maalesef kısıldığından dolayı insanların ulaşılabilirliğini engellememek adına fiyatlarımızı çok yüksek fiyatta satmıyoruz. Minimum karla, daha fazla sirkülasyonla satmaya çalışıyoruz. Genelde öğrencilere yönelik müşteri kapasitemiz var. Esnaf, fiyatlarını maliyetlerine göre belirliyor. Küçük esnaf bu durumda daha mağdur olan taraf oluyor.

Ben genç esnaflardanım, evet yaşım genç ama 13 yaşımdan beri bu işin içindeyim. Çok zorlukları var ama severek yaparsanız zevkli gidiyor. İnsanların ulaşılabilirliğini sağlarsanız iş yapabilirsiniz. Gelirlerin giderleri karşılamadığını anlatmaya çalışıyoruz ama tabii zorlanıyoruz. Onları da anlıyoruz ve yüklenemiyoruz. Arada kalmışlık canımızı en sıkan durum.” dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme