Fethiye'de Kaçak Yapıların Yıkımları Başlıyor

Fethiye'nin Nif mahallesinde, Kırkpınar mevkiinde yer alan ve Maliye Bakanlığı tarafından Fethiye Belediyesi'ne tahsis edilmiş olan arazide bulunan kaçak yapılar, Belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

  • 1644

Mera olarak kullanılması gereken bölgeye kanunlara aykırı olarak inşa edilen üç yapının yıkımı zabıta ekiplerinin kontrolünde gerçekleştirildi.

4342 sayılı Mera Kanunu ve 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. ve 42. maddelerine istinaden Fethiye Belediyesi'nce yasal işlemlerin tamamlanmasıyla yıkımı gerçekleştirilen üç yapının ardından, aynı bölgede 25 yapının daha idari işlemlerin ardından yıkılacağı öğrenildi.

Belediye E-Haciz Uygulamasını Sıkılaştırdı

Öte yandan, Fethiye Belediyesi'nden çeşitli nedenlerden dolayı ceza almasına rağmen bugüne dek cezalarını ödemeyen kişilere ve şahıslara karşı e-haciz işlemleri başlatıldı. Özellikle kaçak yapılar nedeniyle ceza alan kişilerin borçlarının tahsili için e-haciz işlemi uygulanan kişinin veya kurumun hesaplarındaki varlıklar bloke ediliyor. E-hacize konu borcun tamamı ödenmedikçe, e-haciz kaldırılamıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme