Fethiye'de esnaf konuştu: Turistler pazar fiyatlarını nasıl buluyor?

Fethiye'de yaz sezonunun beklenen hareketliliğini yaşayamayan esnaf, artan fiyatların satışları olumsuz etkilediğini belirtiyor. Özellikle giyim sektöründe faaliyet gösteren esnaf, geçen seneye göre satışlarda üçte bir oranında düşüş yaşadıklarını ifade ediyor.

  • 482

Ferhat Göbüt'ün açıklamalarına göre, hem yerli hem de yabancı turistler yüksek fiyatlardan şikâyetçi. İngiliz turistler, alışverişlerinde 5 poundun üzerinde ödeme yapmak istemezken, Türk turistler de alım gücündeki düşüş nedeniyle zorluk yaşıyor.

Geçen sezon 3 şort satarken bu sezon sadece 1 şort satabildiklerini belirten Göbüt, "Eskiden eşofmanları takım satarak yetişemezdik. Şimdi mutfak masrafına zor yetişiyoruz. Bu sene bizlerde toptancıya çalıştık. İşler çok kötü gidiyor." şeklinde konuştu.

“Yerli ve Yabancı Turistler Fiyatlardan Şikâyetçi”

Ferhat Göbüt, “Yaz sezonu, fiyatların çok yükselmesi sebebiyle geçen sezonun üçte bir oranda daha az kazandık. Geçen sezon 3 şort satıyorsak bu sene 1 tane satıyoruz. Yerli ve yabancı turistler fiyatlardan şikâyetçi oluyorlar. İngilizler ne alırlarsa alsınlar 5 pound tan fazla para vermek istemiyorlar. “Tur ile geldik fazla paramız yok” diyerek vermek istemiyorlar. Yerli turistler daha çok ilgi gösteriyor çünkü yabancılara bizim ülkemiz pahalı geliyor. Yerli turistlere de pahalı geliyor ama hiç değilse fiyatlara hakimler, bu yüzden kıyaslama yapabiliyorlar ve daha anlayışlılar.

Alım gücü de düştü. Eskiden eşofmanları takım satarak yetişemezdik. Şimdi mutfak masrafına zor yetişiyor. Bu sene bizlerde toptancıya çalıştık. İşler çok kötü gidiyor.”

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme