Fethiye'de Eren Dağı'ndan kar şerbeti

Fethiye'de yazdan kalma günlerin yaşandığı eylül ayının son günlerinde de ilgi görüyor. Kar şerbeti yerli ve yabancı vatandaşların sevdiği bir lezzet.

  • 178

Fethiye'nin Yörük kültürüne dayanan kar şerbeti, geçmişten günümüze kadar gelen bir gelenek. Fethiye ve çevresindeki yükseklerden toplanan doğal kar, geleneksel yöntemlerle işlenerek serinletici bir hale getiriliyor. Özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenler için kar şerbeti, eşsiz bir alternatif sunuyor.

“Kar şerbeti yapmak zahmetlidir”

Fethiye Cuma pazarı'nda kar şerbeti satışı yapan Mustafa Karakaya “Kar şerbeti satıyorum. Bu kar Eren Dağı'nda kıştan depoya girer, halk baharda getirir satar biz de onlardan alırız. Oradan alır, burada satarız. Şerbetleri istenirse pekmezli isterse başka aromalarda yapabiliyoruz. Ama sonbahar geldi bırakacağız artık. 1-2 ya biter diye düşünüyorum. Kar şerbeti yapmak zahmetlidir” şeklinde konuştu.

Kar şerbetini doğal kardan yaptıklarını vurgulayan Karakaya yabancılarında bu lezzeti fazlasıyla sevdiklerini belirtti. “Salı pazarında kar şerbetine rağbet var, yabancılar da çok tercih ediyor. Başka yerlerde buzdan yapanlar da varmış fakat biz doğal kardan yapıyoruz.”

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme