Fethiye'de En Çok Tercih Edilen Pırlanta Modelleri Belli Oldu

Evlilik tekliflerinden, yıl dönümü hediyelerine bir çok özel günde tercih edilen pırlanta modellerinde, Fethiye'de  en çok tercih edilen modeller belli oldu. Sizler için pırlanta uzmanı Abdullah Aydın FRT TV mikrofonuna pırlantanın püf noktalarını açıkladı. 

  • 148

Fethiye'nin Cumhuriyet Mahallesi Hükümet Caddesinde bulunan Tufanlar kuyumculukta ,pırlanta uzmanı Abdullah Aydın düğün sezonun en trend pırlanta modellerini sıraladı. Pırlantanın önemini ve anlamını anlatan Aydın pırlanta ölümsüzlüğü temsil ettiğini vurguladı. Aydın: “İki çeşit pırlanta yüzük var. Bir tanesi elmas kullanılarak diğeri de zirkon kullanılarak üretilir. Deyim yerindeyse Elmaslı pırlanta yüzük ölümsüzlüğü temsil eder. Bu yüzük hediye aldığınız ya da evlenme teklifi ettiğiniz kadına “ömrümün sonuna kadar” mesajını iletir” dedi.

“En çok eskimeyen model tek taşlardır”

En sevilen ve eskimeyen modelin tek taş olduğunu ifade eden Abdullah Aydın son dönemde baget ve vintage modellerin ön planda olduğunu söyledi. Aydın: “En çok eskimeyen model tek taşlardır. Tek bir elmas taştan oluşur, istenirse etrafına küçük taşlarda dizilir. Bunlarda modeli arttırmak mümkündür. Son zamanlarda baget modeller ön plana çıkmaya başladı. Tek taş, daha sade fiyatı yüksek, bagetlerse daha gösterişli fiyatları ona göre biraz daha düşük. Son zamanlarda bir diğer ön plana çıkan modelse vintage modelleri. Bu modeller de aile yadigârı olabilecek tarzda modelleri içeriyor” şeklinde konuştu.

“ Pırlantalar 7500-8000 TL ‘den başlıyor”

Fiyat aralığının kişiden kişiye değiştiğini ifade eden Abdullah aydın şuan da Tufanlar Kuyumculukta yüzde 50 indirim olduğunu söyledi. Aydın: “Pırlanta yüzüklerde alt limit 7500-8000 TL ‘den başlıyor. Üst limit size bağlı, seçtiğiniz taş boyuna ve kalitesine göre artabiliyor. Şuan pırlanta da yüzde 50' e varan indirim mevcut. Evlenme teklifi yapacak beylerimizi bir kahve içmeye bekliyoruz” dedi.

Fethiye'de En Çok Tercih Edilen Üç Model

Abdullah Aydın: “Fethiye' de en çok satan tek taş modelleri kadeh tırnak, bagetler ve vintage modeller tercih edildi. Pırlanta, etrafındaki ışığı yansıttığı için altın yüzükte taş sarı gibi gözüküyor. Beyaz altın daha ışıl ışıl duruyor o yüzden herkes beyaz altın tercih ediyor. Ama sarı altından da tercih edenler için modellerimiz var ” şeklinde konuştu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme