Fethiye'de Dövme Sanatçısı Mücahit Akkaş: Ucuz Dövme Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir!

Fethiye'de 8 yıldır dövme sanatıyla uğraşan dövme sanatçısı Mücahit Akkaş, dövme yaptırmak isteyenleri merdiven altı dövmecilere karşı uyardı. Akkaş, steril olmayan koşullarda yapılan dövmelerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayarak, hijyenin önemine dikkat çekti.

  • 958

Akkaş, dövme sektöründe sıklıkla karşılaşılan problemlerden birinin, hijyenik olmayan koşullarda yapılan dövmeler olduğunu belirtti. "Maalesef bizim işimizde merdiven altı çok dövmeci var. Çoğu hastalık kan yoluyla geçiyor, bu yüzden aynı iğne başka insanlarda kullanılmamalıdır. Çünkü bir kişideki hastalık, kan yoluyla başka müşteriye taşınabilir. Deri döküntüleri, bulaşıcı ve alerjik hastalıklar gibi ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Her şeyin tamamen steril olması gerekiyor." dedi.

“Aynı İğne Kullanımı Hala Nasıl Yapılıyor Anlamış Değilim”

Mücahit Akkaş, günümüzde hala bazı dövmecilerin aynı iğneyi farklı müşterilerde kullanmasına anlam veremediğini söyledi. "Artık iğneler uygun fiyatlı ve ulaşılabilir durumda. Bu sebeple herkes için yeni iğne kullanmak mümkün. Ancak hala nasıl aynı iğne kullanılır, anlamıyorum." diye ekledi.

Dövme Yaptıracaklara Uyarı: “Ucuz Fiyatlara Aldanmayın”

Akkaş, dövme yaptırmak isteyen kişilere düşük fiyat veren dövmecilere karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. "İnsanlarımız, fiyatları ucuz söyleyen dövmecilere dövme yaptırmasınlar. 500 TL'ye dövme yaptırıp sonrasında 2000 TL ödeyip onu sildirmek için uğraşmasınlar. Sağlıklarını tehdit eden bu dövmecilere rağbet azalırsa, ancak o zaman bu durumdan kurtuluruz." şeklinde konuştu.

“Bu Sezon Önceki Yıllara Göre Düşüktü”

Akkaş, Fethiye'de bu sezonun önceki sezonlara göre daha sakin geçtiğini belirtti. Maliyetlerin artmasıyla birlikte dövme fiyatlarının da yükseldiğini ifade eden sanatçı, "Bu sezon, geçen sezonlara göre işlerimiz düşüktü. Tabii bunun maliyetlerin artmasından dolayı bizim fiyatlarımızın da yüksek olmasına bağlı bir durum. Yine de ölü bir sezon geçirmedik." dedi.

Bakmadan Geçme