Fethiye'de Çiftlere Uygun En İyi Gezilecek Yerler

Her çift tatilinin en güzel şekilde geçmesini ister. Bu nedenle tatil  öncesi hazırlıklar çiftler tarafından oldukça dikkatle yapılır. Çiftlerin birbirine zaman ayırdığı tatil vakti için Fethiye'de birbirinden eşsiz lokasyonlar bulunuyor.

  • 103

Ülkemizin olduğu kadar dünyanın da sayılı tatil destinasyonlarından biri olan Fethiye; vadileri, koyları, adaları, plajları ve ekstrem sporlarıyla yeni neslin vazgeçilmezi. Kadim geçmişiyle de konuklarına unutamayacakları bir tatil vaat eden Fethiye'de gezilecek pek çok yer var.

Çalış Plajı

Bölgedeki en güzel plajlardan biri olan Çalış Plajı, kilometrelerce uzunluktaki geniş plajının yanı sıra otel, restoran ve hediyelik eşya dükkanlarıyla konuklarına sesleniyor. Akşamları ılık ılık esen yaz esintilerine karşı yürümek isteyenler için muhteşem bir görsel şölen sunan Çalış Plajı, çiftler için ideal bir tatil mekanı olarak da beğeni kazanıyor.

Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu

Fethiye'nin olduğu kadar Türkiye'nin de doğal güzelliklerinden biri olan Kelebekler Vadisi, 350 metreye ulaşan sarp kayalıklarıyla çevirili. İsmini; barındırdığı 80'den fazla kelebek türünden ve özellikle Kaplan kelebeğinden alan vadi, muhteşem atmosferiyle çiftlere unutamayacakları anılar bırakıyor.

Ölüdeniz

Likyalılarda ışık ve güneş diyarı, Ortaçağ'da “Uzak Diyar” olarak tanınan, Anadolu'nun güneybatısındaki Teke Yarımadası'nda bulunan Türkiye'nin önemli doğal güzelliklerinden biri. Adıyla müstesna olan Ölüdeniz, çiftlerin uğramadan geçmediği bir nokta. Çiftler doğa harikası bu yerde buranın muhteşem güzelliğinde, su sporları yapıyor. Rüzgar sörfü başta olmak üzere su kayağı, wakeboard gibi aktiviteler de ilgi çekiyor.

Cennet ve Kabakçı Koyu

Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu'ndan sonraki önemli koylardan biri olan Cennet Koyu, diğer adıyla Balartı Koyu, muhteşem doğasıyla çitleri kucaklıyor. Görkemli dağlarının kucakladığı vadi, aynı güzellikteki turkuaz rengi denizi ve beyaz kumsalıyla sanki cenneti temsil ediyor.

Fethiye Balık Pazarı

Çiftlere İstedikleri restoranda istedikleri balığı yeme imkanı sunan Fethiye Balık Pazarı, ortada yuvarlak balık tezgahı ve dört bir etrafındaki restoranlardan oluşuyor. Çiftlerin taze balıkları istedikleri içecekle bütünleştirmelerine imkan sağlayan mekan, mezeleriylede çiftlerin uğrak noktası…

Eski Kent Paspatur

Kadim medeniyetini günümüzde aslına uygun olarak restore edilmiş bir şekilde çiftlere sunan Paspatur, içerisinde hediyelik eşya dükkanları, kafeler, halıcılar, kilimciler, butikler ve kuyumcular bulunan çarşıyla çiftleri mistik bir yolculuğa çıkarıyor. İsmini yüzyıllardır ortasından akan Paspatur suyundan alan eski kent, efsaneye göre; suyunu içen herkesi tekrar Fethiye'ye getirirmiş.

Saklıkent Kanyonu

Fethiye'nin çiftlere sunduğu önemli yerlerden biri de Saklıkent Kanyonu. Doğanın insanlığa bahşettiği kanyon, günü birlik ziyaret için oldukça ideal bir rota. Fethiye'den arabayla bir saatlik uzaklıkta bulunan Saklıkent Milli Parkı çiftlerin ziyaret etmesi gereken eşsiz güzelliklerden.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme