Fethiye'de babadan oğula devreden lezzet

Fethiye'de 35 yıldır hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin vazgeçilmez lezzet duraklarından biri… Sanayi bölgesinde bulunan lokanta, özellikle kuru fasulye-pilav ikilisiyle ünlü.

  • 1426

Lokantanın sahibi Volkan Semerci, bu lezzet mirasını babasından devraldığını ve çocukluğundan beri mutfağa olan ilgisini bu sayede keşfettiğini belirtiyor. Semerci, "Babadan oğula geçen bir meslek bu. Sakin saatlerde babam çalışıyor, yoğun saatleri ben devralıyorum. Çocukluğumuzdan beri abimle ben babamızın yanında burada çalışarak büyüdük" diyor.

Lokanta'nın menüsünde kuru fasulye-pilavın yanı sıra köfte, kavurma, çorba gibi birçok seçenek bulunuyor. Özellikle tavuk suyuna kavurmalı çorbası, lokantaya özgü bir lezzet olarak öne çıkıyor. Semerci, "Tavuk eti kullanmayarak içine kavurma koyuyoruz. Bu da çorbamıza farklı bir lezzet katıyor" diye ekliyor.

35 Yıllık Başarı Hikâyesi

Volkan Semerci, “35 yıllık, sanayinin en eski lokantayız. Kuru fasulye, pilav, köfte, kavurma gibi çeşitlerimiz var. Ama ana yemeğimiz kuru fasulye-pilav olarak bilinir. Babadan oğula geçen bir meslek bu hatta hala babamla beraber çalışıyoruz. Sakin saatlerde babam çalışıyor, yoğun saatleri ben devir alıyorum. Çocukluğumuzdan beri abimle ben babamızın yanında burada çalışarak büyüdük.

En çok kuru fasulye- pilav satılıyor, menü fiyatı 130 TL, köfte porsiyon 290 TL, kavurma porsiyon 300 TL, ekmek arası köfte 160 TL, kavurma ekmek arası 170 TL, sabahları çorba çıkartıyoruz. Sadece burada bulabileceğiniz bize özel tavuk suyuna kavurmalı çorbamız var. Tavuk eti kullanmayarak içine kavurma koyuyoruz.
Biz burayı 35 yıldır sabah altıda babamla açıyoruz. Akşamüstü saat 5-6 gibi kapatıyoruz. Bizim buranın bu kadar sene var olma sebebi el lezzetimiz olduğunu düşünüyoruz. Babamda 12 yaşından beri mutfakta, bize de o öğretti. Ailecek burada devam ediyoruz.” dedi.

Bakmadan Geçme