Fethiye'de antrenörler velilere seslendi: 'Çocuklar spor yapmalı'

Okulların açılmasıyla birlikte çocukların ders yükü artarken, velilerin birçoğu çocuklarının okul sonrası yorulmaması için spor aktivitelerini kısıtlama eğiliminde. Ancak deneyimli jimnastik antrenörleri Yasemin Çakmak ve Naim Uçar, bu düşüncenin tam tersi olduğunu belirtiyor.

  • 239

Fethiye'de jimnastik antrenörü Yasemin Çakmak ve Naim Uçar, okul sonrası düzenli olarak jimnastik yapan çocukların hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha başarılı olduğunu vurguluyor. "Çocuklar sadece jimnastik yapmıyorlar, aynı zamanda hayatlarını nasıl planlayacaklarını ve zaman yönetimini de öğreniyorlar. Planlamayı öğrenen öğrencilerimiz sınavlarda ve okul hayatında daha başarılı oluyor." diyen Çakmak, velilerin bu konuda yanlış bir inanışa sahip olduğunu ifade ediyor.

Uçar ise velilerin en büyük hatasının çocuklarını sosyal aktivitelerden alıkoymak olduğunu belirtiyor. "Çocuklar hem enerjilerini atıyorlar hem de planlama ve zaman yönetimini öğreniyorlar. Bu yaşadığımız zor hayatta çok önemli." diyen Uçar, okulların başlamasıyla birlikte çocukların sosyal ve sportif aktivitelere devam etmesi gerektiğini vurguluyor.

“Her Yaş Grubunda Öğrencimiz Var”

Jimnastik Antrenörü Yasemin Çakmak, yaptığı açıklamada, “Okulların açılmasıyla ders günlerimiz özellikle hafta içi olan dersleri hafta sonuna da kaydırdık. Hafta içi devam edecek derslerimizi de okul çıkış saatine aldık. Hafta sonları saat 10.00 da başlıyoruz, akşamüzerine kadar devam ediyor. Her yaş grubundan öğrencimiz var.

Veliler şunu düşünüyor: ‘Çocuğumuz zaten okulda yoruluyor bir de okul sonrası yorulmasın' ama biz buna kesinlikle katılmıyoruz. Okul sonrası planlı bir şekilde jimnastiğe devam eden öğrencilerimizin daha başarılı olduğu görüyoruz. Burada sadece jimnastik yapmıyorlar. Hayatlarını nasıl planlayacaklarını ve zaman yönetimini de öğreniyor. Planlamayı öğrenen öğrencilerimiz sınavlarda ve okul hayatında daha başarılı oluyor.” dedi.

“Çocuklar Aktivitelerden Geri Kalmamalı”

Jimnastik Antrenörü Naim Uçar ise, “Velilerin en büyük yaptığı hata, çocuklarının okul sonra yapacakları aktivitelere engel olmasıdır. Çünkü çocuklar hem enerjilerini atıyorlar hem de planlama ve zaman yönetimini öğreniyorlar. Bu yaşadığımız zor hayatta çok önemli. O yüzden okullar başlayınca sosyal –futbol, jimnastik gibi aktivitelerden çocukların geri kalmaması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme