Fethiye'de Aktarlardan Mevsim Geçişlerine Karşı 'Bitki Çayı' Önerisi

Fethiye'de Mevsim geçişleri nedeni ile  birlikte artan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı aktarlardan uyarı geldi. Birbirinden etkili bitki çaylarını tavsiye eden aktarlar, kullanıldığı takdirde mevsim geçişlerinin hastalıksız atlatılabileceğini söyledi.

  • 203
Youtube Kanalı
Abone Ol

Eylül ayının ortalarına gelinmesiyle birlikte pek çok kentte mevsim geçişleri etkisini göstermeye başladı. Mevsim geçişlerinin başlaması ve havaların serinlemesiyle birlikte hastalıkların arttığı görülüyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar ise aktarlara giderek bitki çaylarına ilgi gösteriyor. Bitki çaylarını tavsiye eden aktarlar, içerisinde barındırdığı vitaminler sayesinde mevsimsel geçiş hastalıklarından korunabileceğini söylüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan aktar Mustafa Gezer,'' Mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi yapmamız gerekenlerin en başında udi hindi tozu, karanfil tozu, zencefil ve zerdeçal tozu karıştırarak günde 1 tatlı kaşığı yenmesinde fayda var. Mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalanmamızı engeller. Ayrıca, Çörek otu yağını günde 1 tatlı kaşığı yiyerek ya da burnunuza 2 damla damlatarak burun tıkanıklarını ve sinüsleri açabilirsiniz. Kış aylarında elimizden düşürmeyeceğimiz bir diğer ürün de kış çayıdır. Bunun içinde zencefil, tarçın, havlıcan, hibiskus gibi bitkiler vardır. Bir tatlı kaşığı sıcak suyun içine atılır ve 5 dakika demlendikten sonra günde iki defa bundan da içilirse grip gibi hastalıklara iyi gelir.'' ifadelerini kullandı.


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme