Fethiye'de 6. Akdeniz Sanat Günleri başlıyor

6. Akdeniz Sanat Günleri, Fethiye'yi kültür ve sanatın merkezi haline getirirken, bu yıl festivale katılacak özel konuklarla daha da zenginleşiyor. 18-20 Ekim tarihlerinde Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde gerçekleşecek olan festivalde, Türk dünyasının farklı köşelerinden gelen şair ve yazarlar, Fethiyelilerle buluşacak.

  • 60

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Edebiyat Grubu tarafından Fethiye'de düzenlenecek olan 6. Akdeniz Sanat Günleri, sadece Türkiye'den değil, aynı zamanda Türk dünyasından da önemli isimleri ağırlayacak. Özbekistan ve Kazakistan'dan gelen şair ve yazarlar, festivale renk katacaklar.

Özellikle Özbekistanlı yazar Muhabbat Safa'nın Türkiye'de Türkçe olarak yayınlanan "Güneşin Yolu" adlı şiir/öykü kitabı, ilk kez Fethiyeli okurlarla buluşacak. Safa, kitabını imzalayarak okuyucularıyla bir araya gelecek. Kazakistanlı şair ve çevirmen Beisenova Kulanda ise kendi lehçesinde şiirler okuyacak ve şarkılar söyleyecek. Kulanda'nın performansı, festivale farklı bir kültür dokunuşu katacak.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme