Fethiye Cuma Pazarı'nda Ata Tohumundan Yetiştirilen Katkısız Ürünler Satılıyor

Fethiye'de Ata Tohumları ile yaylada üreticilik yapan ve ürünlerini Cuma Pazarında satan Hatice Bozbaş, Frt TV mikrofonlarına konuştu.

  • 122

Ata Tohumu, tamamıyla Anadolu'da yetişen ve uzun yıllardır bu toprakların mahsulü olan yerli tohumları nitelemektedir. 2019 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da destek vermesiyle birlikte ulusal bir proje haline dönüşen Ata Tohumu, 2019 yılında başlayan ilk tohumlama sürecinin ardından meyvelerini ve mahsullerini vermeye başladı.

Fethiye Cuma Pazarında tezgahı olan ve ürünlerinin tamamını Ata tohumu ile yetiştirip üreten Hatice Bozbaş, Frt TV mikrofonlarına konuştu. Bozbaş, "Yerel, yerli ve atalarımızdan kalan kendi ürettiğimiz tohumları tekrar ekip tohum yapıyoruz. Sonra üretilenleri de burada satıyoruz. Karabuğday, Karakılçık buğdayı, Siyez buğdayı, 3 çeşit bulgur, nohut, aşurelik ürünler var. Tüm ürünlerimiz doğal ata tohumu. Çok alıyorlar, dışarıdaki ürünlerden fiyat olarak biraz farklı ama sağlıklı bir üretimdir. Marketten aldığınız un beyazlatılmış katkı maddeli, bizimki biraz sarıdır. Çünkü içinde katkı maddesi bulunmaz. Tarlamız yaylada, ata tohumu ile ürettiğimiz ürünler dışında başka ürün üretmiyoruz. Kastamonu'ndan siyez buğdayının tohumunu getirttim, yine kendim üretiyorum.” dedi.


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme