Fethiye Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinliklerini Bisiklet Turu ile Tamamladı

Fethiye Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında sürdürülebilir ulaşımı ve çevre dostu alışkanlıkları teşvik etmeyi amaçlayan bir dizi etkinlik düzenledi. Haftanın finali ise sahil bandında gerçekleşen geniş katılımlı bisiklet turu ile yapıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın da yer aldığı etkinlik, Beşkaza Meydanı'na kadar süren keyifli bir bisiklet sürme etkinliğiyle sona erdi.

  • 96

Sürdürülebilir Ulaşım ve Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdiler

Avrupa genelinde düzenlenen ve yerel yönetimler tarafından desteklenen Avrupa Hareketlilik Haftası, Fethiye'de sürdürülebilir kentsel ulaşımı teşvik etmek ve sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Bu hafta boyunca organize edilen etkinliklerde çevre dostu ulaşım alışkanlıklarının yaygınlaştırılması hedeflendi. Etkinliklerin finali, sahil bandında düzenlenen bisiklet turu ile yapıldı. Katılımcılar, Cahit Gündüz Caddesi'nin trafiğe kapatıldığı güzergâhta pedal çevirerek Beşkaza Meydanı'na ulaştı.

Beşkaza Meydanı'nda Renkli Etkinlikler

Bisiklet turunun sona erdiği Beşkaza Meydanı'nda, Fethiye Belediyesi ve etkinlik sponsorları tarafından katılımcılara ücretsiz kahve ikramı yapılırken, bisiklet tamiri hizmetleri ve çevre bilgilendirmeleri de sunuldu. Ayrıca DJ performansı ile keyifli anlar yaşandı.


Başkan Karaca: “Gelecek Nesillere Sağlıklı Bir Yaşam Sunmak İçin Harekete Geçiyoruz”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Fethiye, bisiklet kullanımına çok müsait ilçelerden bir tanesi. Biz de belediye olarak önümüzdeki süreç içinde çok daha farklı noktalarda bisiklet turlarını yaygınlaştırmak istiyoruz. Yarımada' da 13 km lik bir projemiz var. Onunla ilgili Avrupa Birliğinden izin alabilmek için proje ekibimiz çalışmalar sürdürüyor. Hem o bölgede görüşmeler yaptılar hem de onları buraya davet ettik.

Yine bugün Avrupa Hareketlilik Etkinliği kapsamında burada bir etkinlik yapıyoruz. Ben de belediye başkanı olarak zaman buldukça bu etkinliklere katılmaya çalışıyorum. Şuan burada sadece Fethiye' den gelenler değil Manisa, Ankara, Dalaman ve Kaş' tan da gelen arkadaşlarımız var. Karbon salımını en aza indirmek ve gelecek nesillere temiz çevre bırakmak adına bu etkinlikleri önemsiyorum. Bu tarz etkinlikleri hem kendimiz hem de katılım sağlayan halkımız ile devam ettirmeye çalışacağız. Fethiye Belediyesi olarak bu tarz etkinliklere katılmaya, destek vermeye devam edeceğiz.

Ben burada siz basın mensuplarının aracılığıyla bugün etkinliğimize katılan ama Fethiye'mizden ama ülkemizin farklı noktalarından gelen bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum"

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme