Elektronik Belge ve Defter Uygulamalarındaki Yenilikler Anlatıldı

Fethiye Vergi Dairesi Müdürlüğü, FTSO ve Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası işbirliğiyle Fethiye Esnaf ve Sanaatkarlar Odasının ev sahipliğinde üyelere Elektronik Belge ve Defter uygulamalarındaki yenilikler anlatıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle düzenlenen 'Elektronik Belge ve Defter uygulamalarında yenilikler' konulu seminere yoğun ilgi oldu.

  • 1737

Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar, Müdür Yardımcısı Murat İblikçi, Gelir Uzmanı Mümtaz Demirezen ve Gelir Uzman Yardımcısı Gözde Özcanoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı seminere büyük bir ilgi oldu. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinden oda üyelerinin yanı sıra Serbest Muhasebeciler, Mali Müşavirler, Muhasebe Ofis görevlileri ile özel sektör yetkililerinin ilgi ile izlediği seminerde elektronik belge ve defter uygulamalarındaki yenilikler sunum halinde aktarıldı.

Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar ise, “Vergi Dairesi Başkanlığınca belirlenen standartlara uygun belgelerin güvenli ve sağlıklı bir biçimde dolaşımının sağlanması verimlilik hızlı bir şekilde ticaretin yaygınlaştırılması amacıyla E-Belge dönüşümüne 2010 yılından bu yana ihtiyari olarak E-Defter, E-Uygulama olarak başlandı. 2013 yılında aşamalı olarak belirli şartlar taşıyan mükellef grupları zorunlu olarak bu kapsama alınmıştır. Bu süreçte 19 Ekim 2019 tarihinde yayınlanan kanunla E-Fatura, E-Arşiv, E-İrsaliye E-Serbest Meslek Makbuzu, E-Müstahsil Makbuzuna ek olarak Sigorta Poliçesi E- Dekont gibi kapsamı daha da genişletilerek uygulamaya konulmuştur. Bu günkü toplantımız da bu konuları kapsamaktadır” dedi.
Sunumu Gelir Uzman Yardımcısı Gözde Özcanoğlu yaparken E-Uygulamalar hakkında son yenilikleri anlattı. Özcanoğlu E-Uygulamalar konusunda katılımcılara sine vizyon destekli olarak teknik bilgiler verdi. Soruların da cevaplandırıldığı sunumda katılımcılara, e-belge uygulamalarındaki yenilikler, eski ve yeni e-belge uygulamaları, e-belge uygulamalarından yararlanma yöntemleri, e-belgelerin oluşturulması, e-belgelerin kağıt olarak düzenlenmesi ya da hiç düzenlenmemesi, e-belgelerin raporlanması, Muhafaza ve ibraz yükümlülüğü gibi konularda aydınlatıldı.

Bakmadan Geçme