Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi

Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından uygulanan Demokrasi İçin Medya/Medya İçin Demokrasi Programının Dijitalleşme ve Gazetecilik, Basın Hukuku, Medya ve Demokrasi Eğitimi gündem toplantısı, Muğla Büyükşehir Gazeteciler cemiyeti ev sahipliğinde gerçekleşti.

  • 1606

Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Demircioğlu otelinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, programın dört yıl sürecek bir proje olduğunu söyledi.
Demokrasi ile medyanın birlikte olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Bilgin, "Medya olmazsa gerçek anlamda demokrasi olmaz, demokrasi olmazsa da medya olmaz. Bu bakımdan çok önemli." dedi.
Bilgin, genç gazetecilere ve iletişim fakültesi öğrencilerine çok önem verdiklerini belirterek, "Şundan dolayı önem veriyoruz, açıkça söyleyelim ki Türkiye bir kuşak gazetecisini kaybetti. Hep derler ya yaşlılar 'Bizim zamanımızda' diye, maalesef ben onu söylemek mecburiyetindeyim, çünkü gazetecilik mesleği son çeyrek yüzyıldır tamamen bir kişilik ve güven kaybına sebep oldu." diye konuştu.
Gazetecilerin gözlerinin yalnızca kendilerine ait olmadığını vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:
"Gazeteciler binlerin gözü olur, on binlerin gözü olur, bazen yüz binlerin gözü olur. Yüz binlerin kulağı, sesi olur, onun için ödüllendirilmiş bir meslektir. Böylesine bir mesleği, başta etik kuralları olmak üzere kurallarına uyarak yapmazsak, Tanrının bize verdiği bu ödülü inkar etmiş oluruz. Şu anda yapılan gazetecilik ne yazık ki evrensel kurallar içerisinde Türkiye'de yapılmıyor. Gazeteci bir ayna görevini yapar, siyaset siyasetçilerin işidir. Eğer fikrinizi açıklamak isterseniz bunu köşe yazısında yaparsınız ama habere yorum girmez, habere iltifat girmez ve körü körüne eleştiri de girmez.''
Konuşmaların ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Serdar Çil “Yerel Basın ve Demokrasi” Av. Tuncay Alemdaroğlu “Basın Hukuku” Prof. Dr. Korkmaz Alemdar “Medya ve Demokrasi” konulu sunumlarını yaptı.

Bakmadan Geçme