Dalaman Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor
Dalaman Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak için araç filosunu güçlendiriyor. Bu alandaki yatırımlarını sürdürerek envanterine yeni saha araçları ekleyen Dalaman Belediyesi 1 adet silindir ile 1 adet binek aracı teslim aldı. Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, önümüzdeki süreçte alımı yapılan diğer araçların da filoya kazandırılacağını söyledi.
Hizmet ve yatırımların kalitesini artırmak, vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet üretmek amacıyla belediye araç filosunu genişletmeye devam eden Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, 1 adet 13 tonluk toprak silindir ve 1 adet binek aracı teslim aldı. Önümüzdeki süreçte de araç alımları devam edecek.
Dalaman’ın 25 mahallesine eşit hizmet götürmek için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Sezer Durmuş, hizmetlerin daha sağlıklı, güvenli ve hızlı olabilmesi için ekipman, araç ve kırma eleme tesisine yaklaşık 100 milyon TL değerinde yatırım yaptıklarını kaydetti.
Durmuş, araç alımlarıyla ilgili şunları söyledi; “İş makinası ve araç alımlarımızın ilk teslimatını aldık. 13 tonluk toprak silindirimizi ve binek aracımızı filomuza kazandırdık. 2025 yılında 100 milyon Türk Lirası değerinde sadece ekipman, araç, kırma eleme tesisine yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki hafta greyderimizi teslim alacağız. Ondan sonraki süreçte yama robotumuz, asfalt kamyonumuz, taşıma kamyonlarımız, paletli iş makinalarımız gelecek. Bunun yanında binek dediğimiz iki tane daha fiorino tarzı aracımızın bir tanesinin alımını ve teslimatını gerçekleştirdik. Geçtiğimiz aylarda da iki tane kapalı kasa transit almıştık. Gönül ister ki binek ve kapalı kasa transitleri de sıfır almak ama belediyemizin bütçesini düşünerek bütçemizi tasarruflu kullanmak zorundayız. Bu sebeple binek tarzındaki araçlarımızı ikinci el alıyoruz.”
“Belediyemizin öz kaynaklarını kullandık”
Dalaman’da farklı alanlarda çalışmalar yaparak İlçenin değerini yükselteceklerinin altını çizen Durmuş; “Göreve geldiğimiz günden sonra Muğla Büyükşehir Belediyemizden vidanjör, kepçe, pick-up ve bir tane minibüs olmak üzere 4 araç almıştık. Onlarla beraber araç filomuz yenilendi ve genişledi. Vatandaşlarımıza 2025 yılında daha güzel hizmetler yapacağız. Amacımız sadece yol yapmak değil, ilçemizin değerini yükseltmek için farklı projelere imza atmamız lazım. Çünkü biz seçimlerden önce vatandaşlarımıza Sezer Durmuş ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verirseniz farkındalığı sizlere hissettireceğiz demiştik. Bu farkındalığı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras ile birlikte 2025 yılında hissettireceğiz. Çalışmalarımız ve projelerimiz o yönde. Alınan iş makineleri tamamen kendi öz kaynaklarımızı kullanarak alınmıştır. Kesinlikle hibe değildir. Önümüzdeki süreçte de geri kalan makinelerimizin teslimatını yapacağız” diye konuştu.