Çıralı, 'Fethiye'nin sorunları gün geçtikçe büyüyor' 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından online video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen komite Toplantılarında, Fethiye'nin sorunları rapor haline getirilip, gerekli mercilere sunuldu. Fethiye'nin gün geçtikçe büyüyen sorunlarından bahseden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, 'Üyelerimizin taleplerini topladık. Bunları dosya halinde hem belediyemize, hem de büyükşehir belediyemize ulaştırdık. Biz sorunları ilettik. Çözebildiklerimiz ve çözemediklerimiz var' ifadelerini kullandı.

  • 1970
Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Pandemi nedeniyle meslek grubu toplantılarının gerçekleştirilememesi üzerine harekete geçen FTSO yönetimi, sektörlerin son durumu hakkında bilgi alarak, üyelerin öneri, talep ve şikayetlerini derlemek amacıyla toplantıları online video konferans yöntemiyle gerçekleştirdi. Bu süreçte yaklaşık 500 üyenin katıldığı, 13 ayrı meslek grubu toplantısına başkanlık eden Yönetim Kurulu Başkanı Çıralı, Fethiye'nin sorunlarının dile getirildiği toplantılarda, meslek gruplarının sorunlarını liste haline getirip, ilgili kurumlara iletti. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, turizmde aşılanma önceliğine dikkat çekerek, “13 tane komitemiz var bizim. 13 komitemizle 2 aydır sürekli çalışıyoruz. Online toplantılar yaptık. Özellikle pandemi döneminde Ticaret ve Sanayi Odası'nın TOBB'un neler yapabildiğini, hangi mevzuatların yerine getirildiğiyle alakalı üyelerimizin taleplerini topladık. Bunları dosya halinde hem belediyemize, hem de büyükşehir belediyemize ulaştırdık. Bir kısmını da bakanlıklara dosya şeklinde hazırlayıp göndereceğiz. Ben kendilerinin takipçisi olacağına inanıyorum. Pandemi döneminde en etkin aktörlerden birisi TOBB idi. Rıfat bey sürekli her gün bizle bir araya gelip toplantılar düzenledi. Biz de üyelerimizden aldığımız sorunları Rıfat beye ilettik. Hatta birçok zaman Cumhurbaşkanımız dahil birçok bakanımızla online toplantılar yaptık. Biz sorunları ilettik. Çözebildiklerimiz ve çözemediklerimiz var. Pandemi dönemi nedeniyle ziyaretler yapamadık. Aslında üyelerimizin hepsinin isteği birebir dinlenmek ama 5 bin tane üyemiz var. Tabi ki pandemi bittikten sonra hepsiyle bir araya gelmeyi düşünüyoruz” dedi.
FETHİYE'NİN SORUNLARI BELLİ
Başkan Osman Çıralı, “Üyelerimiz katı atık, işgaliye ve ilan paralarının alınmamasını istiyor. En önemli şeylerden bir tanesi aşılama. Turizm sezonu başlıyor. Avrupa ülkelerinin çoğu bu işleri başardılar. Hala bu bölgede turizmle ilgili bir aşılama sistemi olmadı. Bizim isteğimiz, turizmle uğraşan arkadaşlarımızın aşılanmasının bir an önce yapılması. Bununla ilgili talebimizi her ortamda dile getiriyoruz. Acenteler, teknelere ve otellere rezervasyon için aradığında elemanına aşı yaptırdın mı diye soruyor. Bizde turizm bölgelerinde böyle bir çalışma yok. Biz bunu bakanlıktan istedik. Tüm paydaşlarımızın bu konuda destekçi olması, lobi çalışması yapması lazım… Paspatur bölgesinde istenilen düzenlemeleri başkanımıza ilettik. Koylarda aşırı kaçak yapılaşma var. Bunu söylemekten asla çekinmiyorum, her zaman da söyleyeceğim. Bu Fethiye bizim, Göcek koyları bizim koylarımız, bizim çocuklarımız burada yaşayacak. Gündem şu anda o. Kayaköy, koylar; gerçekten aşırı yapılaşma var. Bunun önüne geçilmesi lazım. Bunu da çevre şehircilik ve belediyemizle inşallah yapılacak. İnşaat sektörüyle ilgili sorunları başkanımıza ilettik. Fethiye Körfez kirliliği zaten yıllardan beri bizim gündemimiz. En önemli sorunlarımızdan biri trafik... Adamın biri getiriyor, aracını park ediyor, saatlerce günlerce kalıyor. Trafik sıkıntımızın sebebinin biri o. Esnaf, çalışan, kamu görevlisi arabasını getirmese, toplu taşımayı kullansa, trafik sorunumuzun belli bir kısmını aşacağız. Ölüdeniz bölgesindeki en önemli sorunlarından bir tanesi çöp ve tuvalet sorunu. Şu an biz bu anlamda bir çalışma yapıyoruz. Önemli konulardan bir tanesi zincir mağazaların ruhsatlandırılmasıyla alakalı… Onu da başkanımıza ilettik. Bölgemizde sanayi sitesiyle ilgili GEKA'dan hibe desteği alarak bir fizibilite çalışması yaptık. Yani sanayi sitesinin şu anda taşınması söz konusu değil. Fuar ve kongre merkeziyle alakalı GEKA'ya proje yazmıştık. Onu da kazandık. GEKA, bize 160 bin TL destek sağladı. Fethiye'de fuar ve kongre merkezi nerede ve nasıl olmalı, onunla ilgili bir çalışma yapıp yetkili mercilere ileteceğiz. Sorunlardan bir tanesi de kamp yerlerinin ayarlanması. Karavanlar şu an Fethiye'de en güzel yerlere konulmuş, insanlar orada yaşıyor. Mahalle sakinleri bundan rahatsız… Bunlarla ilgili de belediye başkanımızdan destek istedik. Ulaştırma sektöründen arkadaşların ulaştırmayla ilgili sorunları var. Taşıma ücretlerinin düşük olduğu yönünde talepte bulundular, biz de Osman başkanıma söyledik. Kent kart dolum yerlerinin azlığından şikayetçiler. Arkadaşlarımız caminin arkasındaki dolmuş duraklarının Fethiye'ye yakışmadığını ifade etiler” diye konuştu.

Bakmadan Geçme