CHP'li İş Adamı Mehmet Demir'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyet Halk Partili İş Adamı Mehmet Demir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Demir, mesajında Cumhuriyet'in Atatürk önderliğinde kazanılan en büyük miras olduğunu ve bu mirasın kararlılıkla korunması gerektiğini vurguladı.

  • 86
TAKİP ET

Demir, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, milletimizin azmi ve kararlılığıyla emperyalizm ve onun yerli işbirlikçilerine karşı kazanılan Kurtuluş Savaşı'nın ardından, Atatürk'ün ‘Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare biçimi Cumhuriyet idaresidir' sözleriyle ilan edilen Cumhuriyet, ulusumuza bırakılan en büyük mirastır.”

Cumhuriyet'in laik, demokratik ve çağdaş değerleriyle Türkiye'nin en önemli güvencesi olduğunu belirten Demir, şu ifadeleri kullandı: “Laik, demokratik, çağdaş, hak, hukuk ve adalet temelleri üzerine kurulan Cumhuriyet, dünya milletlerine örnek bir yönetim biçimidir. Bu aydınlık ve özgürlük ortamını koruma ve Cumhuriyet'in evrensel değerlerine her geçen gün daha sıkı sarılma bilinciyle, 101. yıla ulaşmanın gururunu tüm ülkemiz ve değerli hemşehrilerimle paylaşıyorum.”

Anayasa değişikliği gündemiyle ilgili de önemli bir mesaj veren Demir, şunları ekledi: “Anayasa değişikliği için nabız yoklayanlar bilmelidir ki, 101 yıl önce nasıl zorluklardan geçtiysek, bugün de aynı azimle Atatürk'ün mirasından asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyet fazilettir ve bu değerler bizim ortak faziletimizdir. Cumhuriyet'in kazanımları, milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır ve onu ilelebet yaşatacağız.”
Son olarak Demir, tüm hemşehrilerinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak mesajını şu sözlerle tamamladı: “Kurucu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm Muğlalı ve Fethiyeli hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Demokrasi!”

Bakmadan Geçme