CHP'den Disney+ Boykot Çağrısı

Dijital yayın platformu Disney Plus Atatürk'ün hayatını konu alan dizi ile ilgili almış olduğu karara bir tepki de CHP Fethiye İlçe Başkanlığı'ndan geldi.

  • 1611
TAKİP ET

Dijital yayın platformu Disney Plus'ın Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı “Atatürk" dizisini yayınlamama kararı ve bu kararın arkasında ABD'deki Ermeni lobisinin baskısı olduğu iddiası, Türkiye'de çığ gibi büyüyen tepkilere neden oldu. Gelen tepkilerin ardından ülke genelinde Disney Plus'a Disney Plus'a boykotlar çığ gibi büyüyor.


Geçen yıl Türkiye'de yayın hayatına başlayan Disney Plus platformu, 2023 yılı içerisinde Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı “Atatürk” dizisini yayınlayacağını açıklamıştı. Geçen haftalarda sürpriz bir şekilde yerli içerikleri kaldıran platform, “Atatürk” dizisine de yer vermeme kararı aldı. İptal kararının Ermeni lobisinin baskılarıyla alındığı öne sürüldü.
Dijital yayın platformu Disney Plus Atatürk'ün hayatını konu alan dizi ile ilgili almış olduğu karara bir tepki de CHP Fethiye İlçe Başkanlığı'ndan geldi.


CHP Fethiye ilçe Başkanlığı önüne “Atatürk'ün hayatının anlatıldığı diziyi, Amerika'daki Ermeni diasporasının baskısı sonucu yayınlanmama kararı alan Disney Plus'a ait üyeliklerimizi iptal ediyoruz.” Yazılı pankartla boykot çağrısında bulunarak Türkiye'de ilk boykot çağrısı yapan CHP İlçe Başkanlığı oldu.


“Eğer öyleyse hodri meydan”


Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Fethiye ilçe başkanı Mustafa Koyuncu; “Özgür ve tarafsız olduğunu savunan internet platformu, ırk temelli baskılar ile Sevr'in peşinden koşan ama avucunu yalayan lobilerin maşası olmuştur. Bu merkezlerin derdi Sevr'i yırtıp, Lozan'ı yapan ülkemizin kurucusu, ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk iledir. Eğer öyleyse Hodri Meydan.” İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme