CHP -BAKANLAR AKP'NİN OYLARIYLA AKLANDI-

Haklarında yolsuzluk iddiası bulunan AK Partili 4 eski bakanla ilgili TBMM'de 8 aydan beri süren Soruşturma Komisyonu çalışmalarının finali, Salı günü TBMM Genel Kurulu'ndaki Yüce Divan görüşmesiyle yapılmıştı.

  • 1543
TAKİP ET

Haklarında yolsuzluk iddiası bulunan AK Partili 4 eski bakanla ilgili TBMM'de 8 aydan beri süren Soruşturma Komisyonu çalışmalarının finali, Salı günü TBMM Genel Kurulu'ndaki Yüce Divan görüşmesiyle yapılmıştı. Böylece eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a sevk edilmesine yönelik önergeler Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamada reddedildi. Yapılan oylamayla ilgili CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu açıklamada bulundu. Ali Özgür Kullukçu 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan'a sevk edilmesine yönelik önergelerin Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla ilgili red kararına ilişkin olarak açıklamada bulunup bakanlar AKP'nin oylarıyla aklandı” dedi.

Ali Özgür Kullukçu Davutoğlu'nun nasıl kol kestiğini bu yüce divan oylamasında bir kez daha gördük. Bundan önceki açıklamalarımızda Meclis soruşturma komisyonunun 5 oya karşılık 9 oyla aklamış olduğu AKP iktidarının 4 eski bakanının devamındaki süreçte neler olacağını yakından takip edeceğimizi ifade etmiştik diyen CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu “Dün itibariyle oylamalar gerçekleşti ve Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi 4 eski bakan Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet olayıyla karşı karşıya kalmamıza rağmen AKP grubunun oylarıyla aklandı. Yüce divana sevk edilmesi yönündeki karar ne yazıkki çıkmadı. Bu tüm Fethiyeli hemşerililerimizin özellikle dikkatini çekmelidir. Daha önceki konuşmalarımızda da ifade etmiştik. Adalet ve Kalkınma Partisinin genel başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu

‘yolsuzluğu bulaşan kardeşimiz dahi olsa biz o kolu kesmesini biliriz diye kamuoyuna bir açıklama yapmıştı. Biz sayın Davutoğlu'nun nasıl kol kestiğini bu yüce divan oylamasında bir kez daha gördük. Dolayısıyla AKP'nin 12 yıllık istibdat iktidarında nelerin olduğu ve hangi noktalara geldiğimiz tüm çıplaklığıyla ortadadır. O yüzden tüm vatandaşlarımızı cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet olayının AKP tarafından nasıl aklandığını bir kez daha değerlendirmelerini talep ediyoruz.” dedi. Kullukçu

“İktidarlar değiştikten sonra sağlıklı bir soruşturma ve yargılama muhakkak gerçekleşecektir.” Yaklaşan 2015 genel seçimlerinde bu değerlendirmeyi yaparak sandık başına gidip, oylarını o şekilde atmalarını biz tüm vatandaşlarımızdan saygıyla istirham ediyoruz ifadelerini kullanan Kullukçu bu konunun burada kapanmadığının da altını çizerek Meclis toplantısında CHP'yi temsilen Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın yapmış olduğu ‘CHP her daim bu olayın takipçisi olacaktır' açıklamasını hatırlattı. Kullukçu; “Çünkü hukuken suçta bir zaman aşımı mevcuttur. Her ne kadar takipsizlik kararı verilmiş olsa da, Meclis soruşturma komisyonunda ve akabinde Mecliste aklanmış olsalar dahi iktidarlar değiştikten sonra bu süreç bir kez daha başlayıp, sağlıklı bir soruşturma ve yargılama sonraki süreçte de muhakkak gerçekleşecektir. Biz tüm vatandaşlarımızdan bu yolsuzluk olayının daha sonra ortaya çıkartılabilmesi için CHP'ye oy vermelerini istiyoruz. Böylelikle bu olaya karışanlar, yolsuzluk ve rüşvete bulaşanların cezası muhakkak yargı tarafından verilecektir.” dedi.

Bakmadan Geçme