Başkan Gürün, 'Muğla Bütün Türkiye'nin ve Dünyanın Bir Kenti'
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İstanbul'da düzenlenen 24. EMITT Fuarına katıldı. Fuarda yer alan Dalaman, Marmaris, Fethiye, Seydikemer, Bodrum stantlarını ziyaret etti. İlk olarak Dalaman standını ziyaret eden Başkan Gürün, 'Muğla sadece Muğlalıların değil. Muğla bütün Türkiye'nin ve dünyanın bir kenti. Çünkü gerek iç turizmde gerekse uluslararası turizm arenasında önemli bir turist alan iliz' dedi.
TÜYAP Fuar alanına gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ü Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Muğla'nın diğer ilçe belediye başkanları ve turizmciler karşıladı. Uluslararası düzeyde 1200 katılımcı ile yaklaşık 60 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuarın ilk gününde Fethiye ve Muğla'nın diğer ilçelerinin stantları ziyaretçi akınına uğradı.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ilk olarak Dalaman Belediyesi startını ziyaret etti. Burada başkan Gürün'e Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, FTSO yönetim kurulu başkanı Osman Çıralı ve diğer ilçe belediye başkanları eşlik etti. Başkan Gürün, FTSO Başkanı Osman Çıralı ve Başkan Karaca'dan fuar hakkında bilgiler aldı.
Osman Gürün burada yaptığı açıklamada, "EMİTT fuarı dünya çapında bir fuar haline geldi. Emeği gecen herkese çok teşekkür ediyorum. Burada bir buluşma var. Herkes birbirini tanıyor ve görüyor. Ve diğer ilçelerimizi, merkezlerimizi tanıma fırsatı ve orayla ilgili bilgi alma fırsatı oluyor. Önemli bir tanıtım zemini. Onun için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“MUĞLA'YI 13 MÜCEVHERLİ GERDANLIK GİBİ DÜŞÜNÜYORUZ”
“Muğla sadece Muğlalıların değil. Muğla bütün Türkiye'nin ve dünyanın bir kenti” diyen Başkan Gürün, “Çünkü gerek iç turizmde gerekse uluslararası turizm arenasında önemli bir turist alan iliz. Destinasyonlar olarak her yer kendi başına çok farklı bir zenginliğe sahip. Fethiye, Marmaris, Datça, Bodrum, Milas, Menteşe, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Dalyan bütün bunlara baktığımızda Muğla tümüyle büyük bir destinasyon merkezi. Ve dolayısıyla biz Muğla'yı 13 mücevherli gerdanlık gibi düşünüyoruz. Büyükşehir olarak bizde tüm belediye başkanlıklarımızda ve o beldelerde, ilçelerde yaşayan insanlarımızın bizim üzerimize düşen görev açısından alt yapılarını tamamlamaya, turizmi evirmeye, turizmin artık deniz, kum, güneş olarak sadece devam edemeyeceğini, o devam ederken daha çok kültürel turizme dönüşmemiz gerektiğini vurguluyoruz. Bunun için yapmamız gereken şey bir kere gelecek 20 yıldaki turizm anlayışının kültür turizmine doğru evrileceği görülüyor. Biz bu yönüyle Muğla'nın Karya ve Likya'dan gelen çok büyük medeniyetler katmanı içerisinde günümüze ulaştığından antik kentlerini, kazılarını, arkeolojik değerlerini, yüzde 68'i orman ve ormanla ilgili orman içi çeşitli etkinliklerini, rafting gibi etkinliklerini, 1479 kilometre sahil bandıyla sadece Türkiye'nin birinci değil Akdeniz'de kıyısı olan 9 ülkenin kıyı uzunluğundan tek başına Muğla daha fazla kıyı uzunluğuna sahip. Bütün bu değerleri hep birlikte heba etmeden, tahrip etmeden ve geleceğe doğru taşıma zihniyeti ve hassasiyetiyle yapmamız lazım. Ben büyükşehir belediye başkanı olarak kendi görev alanımda şöyle hissediyorum; eline çok değerli bir yüksek kıratta bir mücevher verilmiş. Ve benim de onu işlemem gerekiyor. Ama işlerken ona zarar vermeden, çok büyük hassasiyetle ve ustalıkla hep birlikte onu geleceğe taşımamız lazım. Herkesi Muğla'ya bekliyoruz” dedi.