Başkan Oğuz, 'Fethiye'de Müstakil Tatil Tercih Edenler Villa Kiralıyor'

Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, Fethiye'de artan villa turizmi ve Airbnb yasası ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Oğuz, villa turizminin geçen yıllara göre azaldığını belirtti.

  • 379
Youtube Kanalı
Abone Ol

“Villalar Turizme Katkı Sağlıyor”

Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, yaptığı açıklamada, “Fethiye, tatil için önemli bir destinasyon. Şimdi villa turizminin öncelikle tarihine bakmak lazım. Yabancıların bölgemizde villa satın alıp kiraya vermeleriyle başladı ve bu süreç covid döneminde hızlandı ama daha öncesinde otelcilerin de villa kiralamak üzere yaptığı, otellerin içinde veya çevresinde villaları gördük. Bunları yerli veya yabancı turizmin hizmetine sundular. Turizme katkı sağlayan bir süreç aslında villa turizmi, dolayısıyla otel hizmetinin yanında müstakil villaları da talep gören turizm şekli diye düşünmek lazım. Zaten talep de görmese bu kadar çok villa yapılmazdı. Dolayısıyla covid süreci sonrasında hızlanan bu süreç, geçen yıl biraz yavaşlamış gibi görünüyor. Talep anlamında söylüyorum ama geçtiğimiz 4-5 yılda villa sayısının da çok ciddi şekilde arttığını gördük” dedi.

“Müstakil Tatil Tercih Edenler Villa Kiralıyor”

Villa turizminin geçtiğimiz yıla göre aynı seviyede olduğunu belirten Oğuz, “Bazı bölgelerde villa kiralamanın biraz düştüğünü gördük. Ancak bu geçici bir süreç diye düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllar turizme olan talebin devam etmesiyle villaya olan talebin de devam edeceğini, özellikle müstakil tatil yapmak isteyen kişilerin tercih ettiği bir kiralama şekli olduğu için devam edeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kısa Süreli Kiralamalar Kaçak Yapılaşmayı Arttırdı”

Başkan Oğuz, “Tabii vatandaşın evini kısa süreli kiralaması neticesinde konut fiyatlarında ciddi bir artış gördük. Bu kaçak yapılaşmayı da arttırdı. Yani bu ticari bir faaliyet olarak, ruhsatsız olarak yapılan binaların da artışına sebep olduğunu gördük. Ancak tabii bu kısa süreli kiralamayla ilgili çıkan Airbnb yasası, bunu biraz azalttı. Aynı zamanda kiraların da çok ciddi artışına sebep olduğu için kira fiyatlarında da bir stabilizasyon sağlamak adına bu yasanın çıkması doğru bir şeydi. Sadece Türkiye'de değil birçok ülkede bu yasa söz konusu oldu ve geçtiğimiz yıl birçok ülkede uygulanmaya başlandı. Ancak kriterler karşılamayan binaların yıl sonuna kadar geçici olarak ruhsatlandırması neticesinde bu yıl sonunu bir beklememiz lazım, bir görmemiz lazım. Yani Airbnb bir yasasıyla ilgili yaz sonunu beklemek de gerekiyor” sözlerini kullanarak açıklamasını noktaladı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme