Başkan Çıralı, GTİ AŞ Genel Kurulu'na Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, TOBB ile 137 Oda ve Borsa'nın ortak olduğu, Yap-İşlet-Devret modeli çerçevesinde kara sınır kapılarını modernize eden Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ (GTİ) Genel Kurulu'na katıldı.

  • 522

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla Ankara'da düzenlenen genel kurulda, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çıralı ile birlikte Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Marmaris Ticaret Odası (MTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Ayhan ve Muğla Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk Muğla'yı temsilen yer aldı.

Türkiye genelinden 137 Oda ve Borsa temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen genel kurulda Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu katılımcılara seslendi. Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ'nin “Yap-İşlet-Devret” modeliyle sınır kapılarındaki modernizasyon projelerinin yüksek finansman yükünü üstlendiğini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ekstra vergi geliri de yaratan GTİ'nin sınır kapılarındaki verimliliği arttırarak dış ticaretin gelişmesine katkı sağladığını kaydetti. Sınır kapılarında saatler süren beklemelerin dakikalara indiğini, kilometreleri bulan araç kuyruklarının önüne geçildiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, araç ve yolcu geçiş sürelerinin hızlandığını vurgulayarak, yılda 6 milyonun üzerinde araca ve 20 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verildiğini söyledi.

Başkan Çıralı, “GTİ Türkiye ihracatına önemli katkılar yapıyor.”

Genel kurulun ardından Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ'nin çalışmaları hakkında bilgi veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise, “2005 yılında, TOBB ile 137 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş (GTİ) “Yap-İşlet-Devret” modeli çerçevesinde sınır kapılarını modernize ediyor. Faaliyetlerine, Habur Sınır Kapısı'nın modernizasyonu ile başlayan GTİ, sırasıyla Cilvegözü, Sarp, Hamzabeyli, Kapıkule ve Nusaybin Sınır Kapılarının da yeniden yapımlarını hızla tamamladı. “Yap-İşlet-Devret” modeli ile kara sınır kapılarının modernizasyonunun Türkiye'de ve Dünyada ilk ve tek uygulayıcısı olan GTİ, projelerine Türkiye'deki diğer sınır kapıları ile hız kazandırıyor. Yolcuların her türlü ihtiyacına cevap vermekte olan yiyecek-içecek mekânları, bankalar, hediyelik eşya ve gümrüksüz satış mağazaları en modern şekilde hizmet veriyor. Bu çerçevede, GTİ tarafından sadece ticari alanlar işletilmekte olup, gümrük ve pasaport kontrolü gibi her türlü idari işlem ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılmaya devam ediyor.” dedi.

Türkiye'nin ihracatına önemli katkılar yapan GTİ'nin ortağı olmaktan gurur duyduklarını sözlerine ekleyen Başkan Çıralı, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme