BAŞKAN ARIKAN, 'YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR'

8 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek olan Deniz Ticaret Odası seçimleri öncesinde Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı ve Başkan adayı Şaban Arıkan FRT TV mikrofonlarına konuştu. 

  • 741
TAKİP ET

Bu güne kadar yapılanları, yapımında yarım kaldığı projeleri ve yapacaklarını anlatan Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, “Tecrübemizi de sektörümüze aktarmaya çalışacağımızı üyelerimize ifade ediyoruz. Bize destek versinler çözemeyeceğimiz problem yoktur. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyorum bütün üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. ss


BAŞKAN ARIKAN, “2 YILI DOLDURMAYAN ÜYELERİMİZ OY KULLANAMAYACAK”
Seçimde oy kullanmanın şartının 2 yılı doldurmak olduğunu belirten Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, “Fethiye Deniz Ticaret Odasının seçimlerinde oy kullanabilmek için öncelikle 2 yıl geriye dönük üye olma zorunluluğu var. 2 yılı doldurmayan üyelerimiz oy kullanamıyor. Normalde bizim üye sayımız 650 civarında sırf bu 2 yılı doldurmadığı için oy kullanamayacak üye sayımızda 450. Seçimde biz herkesin oy kullanabilmesi için elimizden geleni yapacağız. 2-3 tane bot denizde olan arkadaşlarımız için hizmette olacak. Yeter ki bize şuradayız desinler. Biz onları oradan alıp geliriz. Kime oy vereceği önemli değil. Biz onların sevkini gerçekleştireceğiz. Deniz üstü ve karada her türlü imkanı sağlarız. Çünkü buna göre bir çalışma yapacağız botlarımızı hazır bekleteceğiz. Hiçbir üyemiz mağdur olmasın. Ben oy kullanamadım diyemesin. Bunu Göcek koyları içinde, Fethiye bölgesi içinde yapacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ARIKAN, “DALIŞ TURİZMİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Fethiye'de dalış turizmi için birçok projeye imza attıklarını vurgulayan Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, “Son 23 seneye bakarsak bunları saymakla bitiremem. Bizler öncelikle dalış turizmi için batıklar yaptık. İki tane batığımız var. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak olduğumuz bir proje var. Fethiye tarihini su altına indirme projemiz var. Dolayısıyla dalış turizminin Fethiye bölgesinde artması ve daha iyi yerlere taşınması için elimizden gelenleri yapıyoruz. Şuanda dalış okulları ile yaptığımız görüşmeler neticesinde uluslararası şampiyonaları Fethiye'ye alma gibi bir gayretimiz var. Milli sporcularımızla görüşüyoruz. Fethiye'deki derneklerimize milli sporcularımızı üye yapacağız ve Kaş'ta yapılan uluslararası su altı şampiyonalarını Fethiye bölgesine alacağız. Bu konuyla alakalıda federasyonla da görüşmelerimiz devam ediyor. Çalışan dalış okullarımız var” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ARIKAN, “TEKNE SAYILARINI SINIRLANDIRDIK”
Sektörün daha rahat çalışabilmesi ve nefes alabilmesi için günü birlik tekne sayılarını sınırlandırdıklarını belirten Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, “Günü birlik tekneler ile ilgili büyük sıkıntılar vardı. Tekne sayılarının hat safhada artması gibi. Bu sebeple Ölüdeniz'deki günü birlik tekne işi yapan arkadaşlarımızın sayılarını 29 tekne ile sınırlandırdık. Göcek'teki günü birlik teknelerimizi de 24 adet olmak kaydıyla onları da sınırlandırdık. İnşallah bu dönemde Fethiye bölgesindeki tekne sayılarımızı dondurarak arkadaşlarımızın kalıcı ve rahat daha düzgün turizme hizmet etmelerini sağlayacağız” dedi.

BAŞKAN ARIKAN, “TEKNE BAĞLAMA YERİ İLE İLGİLİ DEVAM EDEN PROJEMİZ VAR”
Fethiye bölgesi için tekne bağlama yerlerinin yetersiz olduğunu ve bununla alakalıda devam eden bir proje olduğuna değinen Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, “Bizim buradaki en büyük sorunumuz yine tekne bağlama yeri… Yatlarımız ile ilgili sıkıntılarımız var. Büyükşehir Belediyesi, Yerel Belediye veya Muçev olsun görüşmelerimiz devam ediyor. Bu arkadaşlarımızın da sezon boyunca sözleşmelerini yaparak yolcu indirme bindirme alanlarını ayarlamak istiyoruz. Ama sıkıntılı bir süreç çünkü her geçen gün özel tekne sayısı artıyor. Özel tekne sayısı arttığı sürece de yeni bağlama noktalarının yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu konuda da belediyemizle ortak bir çalışmamız var. İnşallah önümüzdeki dönem rıhtımda bir bağlama noktası. Bununla ilgilide devam eden bir proje var. Bunu yapıp buradaki ticaret yapan ticari yatlarımızın da yolcu indirme ve bindirme alanlarını en iyi şekilde getirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ARIKAN, “YAT ÇEKEK YERİ SORUNUNUN ÜZERİNE GİDECEĞİ”
Yat çekek yeri ile ilgili çalışmaların yeni dönemde gerekli mecralarla görüşüleceğini belirten Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, “Tersaneler grubunda çalışan üyelerimiz var. Sizlerin de bildiği gibi Karaot plajı ile ilgili oda olarak baya bir çalışmamız oldu. Geçmişte ÇET'i alındı. Ön kiralaması yapıldı. Daha sonra olumsuz bir yazıyla tekrar geriye düştük. Görüşmelerimiz bu dönemde devam ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bakanlığımızla oturup bu konuyu da çözeceğimizi düşünüyorum. Çünkü Göcek bölgesinde ve Fethiye'de başka her hangi bir çekek yeri yapabilecek alanımız yok. Alternatif olarak görünen Çiftlik bölgesi de bizim için yapılabilirse, yapılmasında yarar gördüğümüz bir proje. Fakat oranın bir tek sorunu var. Orası özel mülk, özel mülkün kamulaştırılması veya nasıl bir yol izlenir o sıkıntılı bir süreç. Oradaki yer sahiplerinden dava açan olur ya da olmaz onu bilemiyoruz. Orası da sektöre kazandırılırsa iyi olur. Çünkü sadece Karaot yetmez. Bölgemizde 5 bine yakın tekne sayısı var. Yeni yapılan port azurla beraber işte mega yat ne kadar önemli ortaya çıktı. Geçen sene yapılmasına rağmen bu sene devreye girdi. Şuanda 20 civarında mega yat port azur marinamızda bağlı duruyor. Bunlarında bölge turizmi için ne kadar önemli olduğu ortada” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ARIKAN, “BİRÇOK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE İMZA ATTIK”
Fethiye Deniz Ticaret Odası olarak sektör yararına birçok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarının altını çizen Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, “Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Turmepa, Fethiye Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası “Mavi Dalga” diye bir proje yaptık. Sürdürülebilir deniz turizmi adına bir çalışmamızdı “Mavi Dalga”. Her teknemize ses kaydı ile ‘Hoş Geldiniz' ve ‘Denizde nelere dikkat etmemiz gerektiğini' anlatan örnek çalışmalar yaptık. Ve teknelerimize bunu dağıttık. Kitapçıklar ve broşürler dağıttık. Bu konu ile ilgili Gemi Adamlarımıza eğitim verdik. Yine sosyal sorumluluk projesi olarak 2019 yılında bölgemizdeki hayalet ağlarını temizliğini yaptık. Kıyı temizliklerini sürekli yapıyoruz. Şuanda da yine bölgemiz adına Muğla, Fethiye, İzmir ve Antalya ile bir çalışmamız var. Turmepa üzerinden seyahat vakfımız ile birlikte ortak yaptığımız bir çalışmamız var. 150 bin Euro hibeli bir proje. Tüm denizci ailelerinin çocuklarının eğitimini karşılayacağız. Çünkü öncelikle denizci ailelerinin çocuklarını doğru eğitim yetiştirebilirsek geleceğin denizcileri onlar. Denizlerimize daha iyi sahip çıkarlar diye düşünüyoruz. Bu projeyi de bu yüzden önemsiyoruz. Bu sosyal sorumluluk projeleri kapsamında geçmişte yaptığımız projelerden bir tanesi de bölgemize kazandırdığımız atık teknesi. Yüzde 75 hibe ile Güney Ege Kalkınma Ajansından yaptığımız bir proje. Şuanda Göcek bölgesinde çalışıyor. İsmi de DTO Fethiye teknesidir. Atık alımı ile ilgili böyle bir çalışmamız var. Bölgemizde bu sene atık toplamada iki tekne çalıştı. İnşallah seneye üçüncü teknemizde geliyor. Üç tekne ile teklerimizdeki sıvı atıkları almaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN ARIKAN, “SU ALTI RESİM ÇALIŞTAYI, MARKA OLACAĞIMIZ BİR ÇALIŞTAY”
20 ülkeden gelen ressamla su altında yapılan resim çalıştayının marka olacağını vurgulayan Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, “Yine tanıtımla ilgili bölgemizde su altı resim çalıştayı yaptık. Bu çalışmada dünyada ilktir. Marka olacağımız bir çalıştaydır. Aşa yukarı 20 ülkeden gelen ressamlarla suyun altında Fethiye Kaymakamımız ve Fethiye Belediye Başkanımız beraber resim yaptırdık. İnşallah önümüzdeki yıl daha etkili bir şekilde bunu da yapacağız. Bölgemizin tanıtımına katkı sağlayacağız. Fuarlara biliyorsunuz sürekli katılıyoruz. Aslında fuarlara katılıyoruz derken biz daha ziyade yurtdışına Bot Showlara katılıyoruz. Yılda 4-5 tane fuara gidiyorduk. Fakat bu pandemi dolayısıyla fuarlarımıza katılamaz olduk. Ancak bir iki tane fuara katıldık. Bunlarda yurtiçindeki fuarlarımız. Bu sene inşallah yurtdışındaki fuarlara da katılmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ARIKAN, “9 ADET BEKLEYEN PROJE VAR”
Muğla Üniversitesi ile ortak yürütülecek 9 proje olduğunu belirten Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, “Şöyle projelere baktığımız zaman yaptıklarımız var, yapmaya devam ettiklerimiz var ve yapacaklarımız var. Üniversitemiz ile 9 maddelik protokol imzaladık. Bu 9 maddelik protokolün ana hedeflerinden bir tanesi Muğla bölgesinin denizcilik tarihini gün yüzüne çıkarmak. Buradaki asıl amaçta şu koylarımızın tarihini bilirsek ve bunu hikayeleştirirsek daha iyi pazarlarız diye düşünüyoruz. Çünkü her koyun bir tarihi ve bir hikayesi olduğunu biliyoruz. Ama bunu kitaplaştırmamız lazım. Üniversitemiz ile birlikte yoğun bir çalışma yaparak tanıtıma katkı sağlamamız gerektiğini düşünüyoruz.

9 maddelik protokolümüzün birinci maddesi Muğla bölgesi, İl Denizcilik Master Plan ve İlçe Denizcilik Master Planı hazırlanması, İlçe Denizcilik Master Planları ile İl Denizcilik Master Planlarının birbirleri ile bütünsel olması ile ilgili bilimsel Çalışma yapılması. Bu çalışmayı planlamak lazım çünkü her geçen gün kıyılarımızda yer azalıyor. Geleceğimizin de düzgün planlanması adına Muğla bölgesi için böyle bir kıyı master planlamasını talep ediyoruz.

İkinci olarak Deniz turizminde faaliyet gösteren sektörlerin ayrı ayrı ele alınarak, yerel ve ülke
Ekonomisine, yerel ve ülke istihdamına katkılarını belirlemek, bu kapsamda yeterliliklerine göre
Gemiadamları sayıları ve türlerine göre deniz turizm araçlarının envanterini belirleyecek bilimsel
Çalışma yapılmalı. Bölgemizde ne kadar gemi adamı ihtiyacı var ve gelecekte ne kadar ihtiyaç olacak, tekne sayıları ne kadar artacak bunun bir hesaplamasını yapmak istiyoruz. Ve gemi adamlarının yeterliliklerine göre usta gemicimi, gemicimi, aşçımı hangisi daha fazla ihtiyaç ne kadar kaptan ihtiyaç bunun bir çalışması yapmak gerekiyor. Çünkü bölgemizde kısa dönem iş yapan gemicilik yapan arkadaşlarımız hemen kaptan olup bir özel tekneye geçmek istiyor. Çünkü oradaki şartlar çok daha iyi. Bizim buna karşılık onun yerine gelebilecek sayıda gemi adamı, kaptan, aşçı yetiştirmemiz gerekiyor ki sorun yaşanmasın. Bizler bugün bir kaptana 10 bin TL veriyorsak, bir özel teknede 20 bin TL para alabiliyorlar. Buda bizim sektörün en büyük handikabı.

Üçüncü olarak Deniz turizmi sektörünün küresel iklim değişikliği sorununa uyumu (karbon sıfır hedefleri) İçin yapılması gerekenleri tespiti ve denizcilik faaliyetlerinden kaynaklanan olumsuz çevresel Etkilerin ve bu etkilerin bertaraf edilmesi için alınması gereken önlemelerin tespit edileceği bilimsel Çalışma yapılacak. Bildiğiniz gibi Avrupa birliğinde şuanda devam eden karbonla ilgili çalışmalar var. 2030 yılından itibaren dizel makinalar olmayacak. Sıfır atık diye çalışılan konular var. Bununla ilgili bizlerinde bir çalışma yapması gerekti. Çünkü bizim teknelerimiz zaten eski makinalar oldu. Buna göre ne tür bir çalışma yapacağız, ne kadar ne kadar makine değişecek bununda bir çalışmasını yapıp 10 sene sonra bunu nereden karşılayacağımızı şimdiden öngörü sahibi olmamız adına böyle bir talebimizde var.

Dördüncü olarak Muğla bölgesinde vatandaşların ve turistlerin denize girdiği sahillerin, kumsalların ve mavi Yolculuklarda kullanılan koyların su kalite kriterlerinin tespit edileceği ve izleneceği bilimsel Çalışma yapılması. Bununla ilgilide yine Üniversitemizin de içinde olduğu, Koç grubunun da finansıyla bir takip şamandırası yapıldı. Bunlardan her koyumuza koyamayız ama Göcek'te, Ölüdeniz'de olabilir, Fethiye körfezinde olabilir. Bunu çok önemsiyoruz. Bununda su kirliliğini kontrol etmemiz açısından, karşımıza ne gibi tehlikeler çıkıyor bilmemiz açısından faydalı olacağını düşünüyoruz.

Beşinci olarak, Dijitalleşme çağının deniz turizmi üzerinde etkileri, deniz turizmi sektörü bileşenlerinin
Dijitalleşmeye uyumu, kullanımım ve geliştirilmesi adına yapılması gerekenler ile ilgili bilimsel Çalışma yapılması. Her ne kadar fuarlara katılsak da artık tanıtım dijitalleşme yoluyla yön değiştiriyor. Buna ne kadar hazırız ve neler yapmamız gerektiği konusunda bir bilimsel çalışma istedik. Üniversitemiz ve Valiliğimizin de direktifiyle zaten bu dijitalleşme konusunda yoğun bir çalışma var.

Altıncı olarak, Muğla kıyılarında marina, yat çekek yeri, yat imalat ve bakım yeri, yat bağlama yeri,
Kruvaziyer limanı, gemi yanaşma iskelesi vb. deniz turizmi altyapı tesislerinin kurulabileceği uygun
Yerlerin tespiti, alınması gereken tedbirler, fırsatlar ve riskleri içeren bilimsel Çalışma yapılması. Muğla bölgesindeki marina yapılacak yerlerin listesinin çıkarılması. Çünkü biz geçmişte çekek yeri yapacağımız zaman bize dendi ki git 5 kilometre geriye yap. Deniz turizmindeki bu tür işletmelerin deniz kıyısında olmak mecburiyeti vardır. Geleceğimiz 50 yılı planlamak adına bunu biran önce yapmamız gerekiyor ki bunun en büyük sıkıntısını şuanda yurtdışından gelen teknelerimizde görüyoruz. Yurtdışından yabancı bayraklı bir tekne geldiği zaman giriş çıkış işlerini yaparken gümrüklü alanda beklemesi gerekiyor. Maalesef bölgemizde teknelerimizin bağlanabileceği gümrüklü alanımız yok. Bunun için bile ayrı bir çalışma yapmamız gerekiyor. Buda bir planlama neticesinde olacaktır. Çünkü her geçen gün tekne sahibi olan insan sayısı artıyor. Ve buraya daha fazla yabancı misafir gelecek. Bunun içinde bir planlama gerekiyor.

Yedinci olarak, Deniz ve kıyı turizmi için yürürlükte olan sertifikasyonların araştırılması, deniz İzleyecek bilimsel çalışma ve bu çalışmayı destekleyecek nitelikte deniz turizmi işletmelerinde
Çalışan personelin teknik, yabancı dil, iletişim becerileri, hijyen, vb. alanlarda Yetkinliklerini
Arttıracak eğitimler ile belgelenmesini sağlayacak bilimsel Çalışma yapılması. Üniversitemizin bölgeye gelen turist misafirlerimizle araştırma yaparak kendi personelimizin nasıl yetişeceğini, hijyen konusu, personel eğitim konusu, açıklarımızı direk misafirlerimiz üzerinden araştırma yaparak biz kendimiz nasıl bir hizmet sektöründe hizmet vereceğimizin çalışmasını ve planlamasını yapmamız gerekiyor. Bizim gemi adamlarımız 24 saat üzerinden çalışıyor. Bizim personelimiz biraz daha yorucu bir şekilde çalışıyor. 8 kabinlik bir teknede 7 kabin müşteri veriyorsun. Kabinin bir tanesini kaptana ve personele bırakıyorsun. Personel değiştirme lüksün yok. Vardiya usulü çalışma şansımız yok. Dolayısıyla da aynı personelle de yedi yirmi dört çalışmak mecburiyetindeyiz. İşte burada Üniversite devreye girerek bir çalışma yapıp turistlerinde beklentilerini öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü önümüzdeki dönemde Avrupa standartlarında belki biz o çocuklarımızı o gemicilerimizi 24 saat çalıştıramayacağız. 8 saatten fazla çalışmasına yasak gelecektir. Buda yatçılık sektörünü tamamen öldürecektir diyeyim. Nasıl olacağını bizde bilmiyoruz. Ama gelecekte karşımıza çıkacak en büyük sorunlardan bir tanesi bu. Bununda şimdiden önlemini almamız gerekiyor.
Sekizinci olarak, Bölgemiz denizcilik tarihinin yazılı ve görsel olarak gelecek nesillere aktarılacağı bilimsel Çalışma yapılması.

Dokuzuncu olarak, Bölgemizdeki batıkların tespiti ile ilgili bilimsel Çalışma yapılması. Bu bölge için bahsediyoruz. Bir denizcilik müzesi yapalım diyoruz. İyide denizcilik müzesine ne koyacağız. Dolayısıyla da bölgemizdeki deniz batıklarının tespitinin yapılması gerekiyor. Benim çok önemsediğim bir proje. Çünkü bizim bölgemizde deniz birden derinleşiyor. Diğer bölgelerde 30-40 metrede olan batıklar bizim bölgemizde 70-80 metrelerde. Nerede batığımız varsa biran önce gün yüzüne çıkartılıp insanlara göstermemiz gerekiyor. Bu çalışmanın da bir Üniversite tarafından yapılmasını talep ediyoruz. Muğla Üniversitemizden talep ettik olmaz ise Piri Reis Üniversitemiz var. Piri Reis Üniversitemiz ile de yapabiliriz. Tabi bu da bir zaman istiyor. Çünkü batıkların tespiti özel firmalar tarafından yapılacak bir şey değil. Dolayısıyla 9 maddelik taleplerimizden birisi bu.

Birde covid ile ilgili bir sıkıntımız vardı. Bu gibi rahatsızlıklarda oluşabilecek olaylarla karşı karşıya geldiğimiz zaman alacağımız önlemlerinde sektör üzerinde araştırılmasını Muğla Üniversitemizden talep ettik. 9 maddelik taleplerimiz bunlar. Bunların hepsinin maliyetleri çıkartıldı. Odamıza sunduk. Bunları yapmanın her birinin maliyeti var. Odamızın bütçesi belli merkezimizden alacağımız destek ile bu projelerimizi de Üniversitemizle beraber yapacağız. Biz sektöre personel kazandırmak için geçen gün başkanımız geldiği zaman başkanımızla da görüştük. Bu sıkıntıyı ilettik. Genel Başkanımız Tamer Kıran beyefendide Milli Eğitim ile bu bölgede bir iki tane okulla ki bölgede kırsal kesimlerde birçok okul faaliyette değil bir protokol yaparak personel ihtiyacını böyle karşılamayı düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem Başkanımız ve Milli Eğitiminde desteğiyle bunu da yaparız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ARIKAN, “ÖYLE BİR ARSA YOK”
2008 yılında Değirmenbaşın'a yapılması planlanan okul için tahsis edilen arsanın valiliğe iade edildiğinin altını çizen Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, “Değirmenbaşı bölgesindeki yeri şöyle anlatayım. Biz o zaman bir iki tane büyük firmamızdan sponsor talebimiz olmuştu. Onlarda bunu karşılayacaklarını söylediler. Bizde buna istinaden valiliğimizden böyle bir talepte bulunduk. Sağ olsun o zaman ki valimizde bunu uygun gördü. Ve valilikle 2 yıllık bir protokol imzaladık. İşin 2 yılda bitirilmesi aksi halde yerin geriye iadesiydi. 2008'de biz bu işe girdik projelerini çizdirdik. Kazma vurmaya geldiğimiz zaman o büyük 2008 krizi çıktı. Ve bize o gün sponsor olacak firmalarımızın da durumları baya bir kötü oldu. Dolayısıyla bu nedenle yapamadık. Sürelide bir proje olduğu için valiliğe geriye iade etme mecburiyetinde kaldık. Çünkü bizim odamızın o dönemki bütçesiyle bu işleri yapmak mümkün değildi. Mevcutta böyle bir yer yok. Şuanda o proje rafa kaldırıldı. İnşallah önümüzdeki dönemde böyle bir yer bulunup bu tür bir yatırım yapılabilir. Gerçekten bölgemizde kırsal okullarda atıl okullar var. Okul yapacağımıza bu okulları protokolle devreye sokabiliriz. Yani o parayı oraya harcayacağımıza daha farklı değerlendirilebilir diye düşünüyorum” dedi.

BAŞKAN ARIKAN, “RENGİMİZ MAVİ”
Türkiye genelinde bütün mevcut şube başkanlarının ve merkezin ortak bir renkte buluştuğuna dikkat çeken Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, “Bizim rengimiz Sayın Genel Başkanımız ve ekibi olarak söyleyeyim biz 8 tane şubeyiz birde merkez. Ekip olarak tüm Türkiye'de mavi rengi tercih etik. Mevcut şubelerdeki bütün başkan arkadaşlarımız ve merkez olarak seçimlere mavi renk olarak giriyoruz. Şimdi bundan bazı arkadaşlar alınabiliyor. Biz öyle ya da böyle merkezimizle bir ekibiz başka bir şeyde düşünme şansımız yok. Zaten aynı ekibin içinde olmazsak anlamı yok istifa eder gideriz. Aynı ekibin içinde rengimizin mavi olması kadar doğal bir şey yok” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ARIKAN, “YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”
Bu güne kadar yapılan projelerin, yeni dönemde yapılacak olan projelerin teminatı olduğunu belirten Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, “Bütün üyelerime şunu söylüyorum. Bizler bu odaya hizmet için geldik. Hizmet içinde yeni döneme talip olduk. Biz bu güne kadar bütün yaptıklarımızı sektörümüzün adına, sektörümüzün menfaati doğrultusunda yaptık. Yine sektörümüzün menfaati doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Daha fazla proje üretip daha fazla çalışmamız gerektiğini biliyorum. Çünkü her geçen gün denizcilerimizin dertleri, sıkıntıları daha çok artıyor. Bunun önüne geçmek içinde bizim yönetim olarak daha fazla çalışmamız gerekiyor. Üyelerimizden ricam bizlere destek versinler. Biz onların problemlerini biliyoruz. Tecrübemiz buna yeter. Tecrübemizi de sektörümüze aktarmaya çalışacağımızı kendilerine ifade ediyoruz. Bize destek versinler çözemeyeceğimiz problem yoktur. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyorum kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Bakmadan Geçme