'AZMİN VE İNANCIN ZAFERİ'

'LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından vakfın kurulduğu ilk yıllarda kayıt altına alınarak, hem sağlık hem eğitim desteği verilen çocuklar şimdi iş hayatlarına atılmış iş insanı ya da üniversite eğitimlerini tamamlama yolunda kariyerlerine emin adımlarla yürüyen gençler oldular. LÖSEV' den önce eğitim hayatını sağlık sebebiyle, İlkokulda terk eden lösemili çocuklar 'CANIM KARDEŞİM Ders Evi'nde aldıkları eğitimler sayesinde bu gün meslek hayatlarına başlayan, üniversitelerde hukuk, tıp, sanat, basın okuyan gençler olarak ışık saçıyorlar…'

  • 876

Bu gün binlerce çocuğuna sağlık ve eğitim desteği veren LÖSEV, o günlerde henüz sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen çocuklara sağlık başta olmak üzere eğitimleri için de destekler sunmaya başladı. 21 yıldır lösemi ve kanser hastası çocukların sağlıklı geleceği için çalışmalarını inançla sürdüren Vakıf bir süredir bu çabasının gurur verici sonuçlarını alıyor. LÖSEV Ailesinin dayanışma içinde el ele yürüyen mezunları doktor, öğretmen, avukat, polis, gazeteci olarak iş hayatının içinde yerlerini çoktan almaya başladılar bile…

LÖSEV' in minikleri artık üniversiteli oldu!

Uzun süren lösemi ve kanser tedavisi boyunca eğitimlerine zaman zaman ara veren çocuklar LÖSEV Canım Kardeşim Ders Evleri ‘nde gönüllü eğitmenlerin destekleriyle geleceğe hazırlandı. Kazandıkları özgüvenle şimdi kimisi üniversitede, kimisi meslek hayatına atıldı. LÖSEV'in Canım Kardeşim Ders Evi projesindeki hedefi ise çok net; “Tüm çocukların yaşıtlarıyla aynı seviyede eğitim alması”

LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, vakfın kurulduğu günden bu yana eğitime özel önem verdiklerini söyledi. Uzun süren kanser tedavisi boyunca çocukların zaman zaman yaşıtlarından ayrıştığını hatırlattı ve şöyle devam etti: “20 yıl önce kanser olan bir çocuğa ölecek gözüyle bakılıyordu, çocukların eğitimi hiç akıllara gelmiyordu. Gelse bile lösemi hakkında farkındalığa sahip olmayan toplumumuzda maske takan çocuklar bazen arkadaşları bazen ebeveynler tarafından dışlanıyordu; okula gitmek istemiyorlardı. İlkokulu bile zor bitiriyordu çocuklar. Oysa biz hep “lösemi tedavi edilebilir” yaklaşımıyla o zamanki imkânlarımız dâhilinde çocuklarımıza gönüllülerimiz ile Vakfımızda, hastane yataklarında eğitimler veriyorduk.”

Hem Lösemi Canavarını, Hem de Çaresizliği ve Umutsuzluğu Yendik Ve

Yerine Azmin Zaferini Koyduk…

İyileşen çocukları gördükçe ailelerin de bilinçlendiğini vurgulayan Ünver; “Hasta oldu diye ilkokulu bile bitiremeyen çocuklar artık meslek sahibi oldu, bu konuyu ciddiyetle ele aldık. Karşılığında da iyi eğitim almış ve ülkesine hizmet etmek için can atan pırıl pırıl gençler kazandık.” dedi

Son 10 Yılda 10 Milyon TL Burs…

LÖSEV, kurulduğu 1998 yılından bu yana Ankara Merkez başta olmak üzere sekiz ilde bulunan ofislerinde “Canım Kardeşim Ders Evi” projesi ile binlerce çocuğa eğitim sağlanan proje güçlenerek devam ediyor. Haftalık, aylık ve yıllık burslarla çocukların eğitimine maddi katkılar sağlayan LÖSEV'in son 10 yılda eğitim için ayırdığı bütçe 10 Milyon TL'nin üzerinde. Çocukların eğitimine ayrılan rakamın daha da artırılması için çalışmalar devam ediyor.

Bakmadan Geçme