ATATÜRK 1881-1919 Filmleri ve Dizisi O Platformda  İzleyiciyle Buluşuyor

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını konu alan 'ATATÜRK 1881-1919' filmleri ve dizisi, Prime Video Türkiye'de izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Disney ile yaşanan sorunlar nedeniyle film olarak yayınlanan yapım, şimdi hem film hem de dizi versiyonuyla Prime Video platformunda yer alacak.

  • 340
TAKİP ET

İlk Film 9 Eylül'de, İkinci Film 29 Ekim'de Yayında

Prime Video, "ATATÜRK 1881-1919" serisinin ilk filmini 9 Eylül'de, ikinci filmini ise Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 29 Ekim'de yayınlayacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü olan 10 Kasım'dan itibaren, filmlerin altı bölümlük dizi versiyonu yalnızca Prime Video Türkiye'de izlenebilecek.

Film ve Dizi İçeriği

Üç yıl süren çalışmalar sonucunda hazırlanan altı bölümlük dizi, başlangıçta izleyiciyle buluşamamıştı. Ancak şimdi, dizi versiyonu da izleyicilerin beğenisine sunulacak. "ATATÜRK 1881-1919" filmleri, 1881-1915 yılları arasındaki dönemi kapsıyor. İlk film, Atatürk'ün çocukluk yıllarını ve karakterini şekillendiren olayları ele alırken, ikinci film ise Atatürk'ün katıldığı savaşları anlatıyor.

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in yaptığı, senaryosunu Necati Şahin'in kaleme aldığı filmde; Aras Bulut İynemli Mustafa Kemal Atatürk'ü, Songül Öden Zübeyde Hanım'ı, Sarp Akkaya Enver Paşa'yı, Esra Bilgiç ise Madame Corinne'i canlandırıyor. Yapımda ayrıca, tarih danışmanları Orhan Çekiç, Saadet Özen ve Hacı Mehmet Duranoğlu, askeri danışman Tuncel Koç, askeri kostüm danışmanı Kadir Türker Geçer, Osmanlı Türkçesi danışmanı Üzeyir Karataş yer alıyor.

Uluslararası Gösterimler

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'de gösterime giren "ATATÜRK 1881-1919" filmleri, kısa sürede uluslararası alanda da büyük ilgi gördü. Film, İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Avusturya, Danimarka, İsviçre, İsveç, Hollanda ve daha birçok ülkede sinemalarda gösterildi. Ayrıca, Kosova, Azerbaycan, Kazakistan, Tayvan, Avustralya ve Orta Doğu bölgesinde de izleyiciyle buluştu. Helsinki, Riga, Atlanta, Los Angeles, Varşova, Washington, Prag ve Senagal gibi şehirlerde yapılan gösterimlerle, film dünyanın beş kıtasına ulaştı.

Bakmadan Geçme