Asgari Ücret Ocak Zammı İçin Geri Sayım Başladı

Asgari ücretli çalışanlar Ocak 2025'te asgari ücrete tek ama büyük zam geliyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun ise Tek seferlik bir zam olacağı için daha yüksek bir zam oranı beklediğini söyledi.

  • 93
TAKİP ET

Asgari ücret 2025 zammı için geri sayım sürüyor. Milyonlarca çalışan da enflasyon oranlarını yakından takip ediyor. Temmuz ayında asgari ücrete ara zam beklentisi oldukça yüksekti fakat beklenen olmadı. Ne yazık ki çalışanlar büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Asgari ücret şu anda 17.002 TL olarak ödeniyor. Bu rakam ise son açıklanan açlık sınırının altında kalmış durumda. O sebeple de çalışanlar asgari ücrete Ocak'ta büyük zam beklentisi içinde.

ASGARİ ÜCRET OCAK ZAMMI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
8 milyondan fazla çalışanın heyecanla beklediği asgari ücret Ocak 2025 zammı için geri sayım başladı. Milyonlarca çalışanın kaderini belirleyecek asgari ücret tespit Komisyonu toplantılarının Aralık ayının ilk haftasında başlayacağı tahmin ediliyor. Bir yandan zam heyecanı yaşanırken bir yandan da asgari ücrete ne kadar zam gelecek sorusu merak ediliyor. Zam oranları Aralık bitmeden belli olacak. Fakat uzmanların da asgari ücretle ilgili önemli tahminleri var.

2025 YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?
2025 yeni asgari ücret ne kadar olacak sorusuna uzmanların farklı tahminlerle yanıtları var. Artık eskisi gibi %40 50 oranında zamların olmayacağını iddia eden bazı uzmanlar yeni asgari ücretin 20.000 TL olacağını savunuyor. Ancak yine daha önce asgari ücret tahminleri tutan SGK uzmanı Özgür Erdursun ise Tek seferlik bir zam olacağı için daha yüksek bir zam oranı beklediğini söylüyor. Özgür Erdursun'a göre yeni asgari ücret 25 bin TL'ye yükselecek. Ancak ekonomi yönetimi bu konuda son anda bir sürpriz de yapabilir. Özgür Erdursun, son dönemlerde uygulanan sıkılaşma politikasının asgari ücretlileri de etkileyebileceğini söylüyor. Orta vadeli program kapsamında enflasyon hedefi göz önünde bulundurulursa asgari ücrete en az %40 zam yapılması gerektiğini belirten Özgür Erdursun kendi tahmininin 25.000 TL gibi bir asgari ücret açıklanması yönünde olduğunu ifade etti.

ÇALIŞANLAR NE BEKLİYOR
2025 asgari ücret tahminleri SGK uzmanları tarafından peş peşe yapılmaya devam ediyor. Çalışanlar ise 20.000 TL gibi rakamların konuşulmasına son derece tepkilini. Bu rakamın yeterli olmayacağını ve Zaten her geçen ay artan açlık sınırının altında kalacağını belirten çalışanlar, yeni asgari ücretin en az 25.000 TL olması gerektiğini savunuyor.

Bakmadan Geçme