Artan Maliyetler Fethiye'de Üreticiyi Zorluyor

Üretim maliyetlerinin artması nedeniyle Fethiyeli üreticiler büyük zorluklar yaşıyor. Fethiye Cumartesi pazarında tezgah açan domates üreticisi Ramazan Özdemir artan maliyetlerden dolayı üreticinin desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Üretici  Ramazan Özdemir konu ile ilgili FRT TV mikrofonlarına konuştu.

  • 155
Youtube Kanalı
Abone Ol

Özdemir,'' Cumartesi pazarında tezgah açıyoruz. Ben domates üreticisiyim, tezgahımızda pembe domates, yayla salatalığımız, kornişon salatalığımız, şeker fasulyemiz, beyaz barbunya ve rokamız var. Buradaki ürünlerin yüzde seksenini kendim üretiyorum. Domatesi, Mart 25' de dikiyoruz olan mahsulü 2 ayda daha satarız. Arı ile üretip organik domates satıyoruz. Böylece mis gibi kokarak lezzetli oluyor. Ama maliyetler çok yükseldi. Fiyatlarımız geçen yıla göre düşük, pazarın geneline göre de düşük kalıyor ama yapacak bir şey yok. Yine de ayakta durmaya çalışıyoruz.

Yüzde seksen kendi ürettiğim ürünler, sadece 2 aylık bir boşluğumuz oluyor. Onda da dışarıdan ürün alıyorum onun dışında hep kendi üretimimi satıyorum. Ama çiftçi zor durumda kaldı. Millet pazara pahalı diyor ama geçen sene 30 liraya sattığımız domatesi şuan 25 liradan satıyoruz. Maliyetler her sene yüzde 20 ile 40 arasında artıyor. Geçen sene 18 liradan fide aldık, bu sene 47 liradan aldık. Seneye nasıl alıp satacağımız belli değil.

Okullar açılınca bizim pazarlarımız da hareketlendi. Çok şükür döktüğümüz malı bitirip gidiyoruz. Ama yine de çiftçinin desteklenmesi gerekiyor.'' dedi

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme