Altuğ 'Tersane yetersiz'

Fethiye, Göcek, Çalış, Ölüdeniz Deniz Motorlu Taşıyıcıları Birliği Başkanı ve FTSO Günübirlik Tekne Sorumlusu 39 No'lu Komite Başkanı Güven Altuğ, Fethiye Tersanesi'nin yetersiz kaldığını ifade ederek basın açıklaması yaptı. Altuğ 'Teknelerimizi kışa ve yaza iyi hazırlayamadık. Buna en büyük etken de tersaneler de alan kısıtlı' dedi.

  • 859
Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Fethiye'de tersane sıkıntısı dile getirilmeye devam ediyor. Fethiye Kordonu'nda basın açıklaması yapan Fethiye, Göcek, Çalış, Ölüdeniz Deniz Motorlu Taşıyıcıları Birliği Başkanı ve FTSO Günübirlik Tekne Sorumlusu 39 No'lu Komite Başkanı Güven Altuğ, tersanenin yetersiz kalmasından dolayı yaşanan sıkıntıları dile getirmek için basın açıklaması yaptı.
Yaptığı basın açıklamasında öncelikli haklarının denizcilik ile ilgili her türlü faaliyeti yapmak olduğunu ifade eden Güven Altuğ; “Bize denilecek en büyük sıkıntı nedir? Kontrolsüz büyüme, pandemiden dolayı işletmelerin para kazanamaması, teknelerimizi kışa ve yaza iyi hazırlayamamak” dedi.
“TEKNECİLER TEKNELERİNİ YAZA HAZIRLAYAMADI”
Şu anda teknecilerin teknelerini bakım yapmak için karaya çekemediğini söyleyen Altuğ; “Hem aşırı talepten dolayı tersane yetersiz kalıyor hem de bu arkadaşların önünü görememekten kaynaklanabiliyor. Ama en büyük etken de tersaneler de alan kısıtlı. Tekneler de git gide büyüdüğü için karaya çıkamıyoruz. Bundan amaçlı da Fethiye Belediyesi'nin Çiftlik Bölgesi'nde yaptığı bir çekek alanı projesi var. Halk yararına olacağına inanıyoruz. Ama bu alan zaten şu anda ki durumda 15 metreden büyük tekneleri çekme olasılığı yok gibi gözüküyor. Ama buradaki teknelerin yarısı 24 metre ve üzeri” dedi.
“KARAOT BÖLGESİ'NİN AKTİF HALE GELMESİ GEREKİR”
Çiftlik Bölgesi'nde yapılmak istenen tersane tamamlandıktan sonra bile sıkıntının devam edeceğini ifade ederek Karaot Bölgesi'ndeki tersane projesine dikkat çeken Altuğ; “Karaot Bölgesi'nin aktif hale gelmesi gerekir. Bu projenin kimin tarafından ne için yapılacağı bizi hiç ilgilendirmez. Ama bu projenin olması gerektiğine inanıyoruz. Karaot Fethiye'nin projesidir. Başka türlü kurtarmaz. Neden Karaot dediğimi de söyleyeyim. Bu çekek alanı buraya kurulduğunda, Karagözler Bölgesi'nde 30 sene önce kuruldu. O dönem Fethiye'nin ortalama nüfusu 40-45 bindi. Ama şuan Fethiye'nin nüfusu 165-180 bin civarı. O yüzden bu çekek alanı sorunlarından biri yetersiz ve şehir içinde bir diğeri ise kontrolsüz tekne büyümesi. Çiftlik bölgesindeki proje de güzel gözüküyor ama 10 sene sonra Fethiye nüfusu 400 bine geldiğinde ki gelecek, iyi göç alıyoruz, bu da şehrin göbeğinde kalacak. Biz Çiftlikte şu anda sorunu halının altına süpürüyoruz. Çiftlik olsun, küçük tekneler için. Ama Karaot'un elzem olduğunu söylüyoruz. Şu anda hiçbir tekne karaya çıkamadı. Çünkü yetersiz alan. Çiftlikte yetmeyecek. O yüzden sizden isteğimiz medya olarak, toplumsal bir algı oluşturup devlet büyüklerine ulaşabilmektir” dedi.
“KARAOT PROJESİ FETHİYE'NİN İHTİYACINI KARŞILAR”
Karaot'taki proje aktif hale gelirse komple Fethiye'nin tekne çekek yeri ihtiyacını karşılayacağını belirten Altuğ; “Çünkü yeterli bir alan. Ama proje gerçekleştirilinceye kadar bu bölgenin de bana göre ıslah olması lazım. Nasıl olabilir? Mesela o bölgede alternatif bir yol üretilebilir. Veya hem oradaki oteller hem de işletmecilere belli bir tekne çekim saati verilebilir. Oteller kendi servislerini ona göre ayarlar. Ortak bir konsorsiyumda çok rahat çözüm bulunulabilir” diye konuştu.
Karaot Bölgesi'nde yapılam istenen tekne çekek yeri projesinin kirlilik yaratacağı eleştrilerine cevap veren Altuğ; “Kirlilik kontrolsüz olursa her yerde olur. Ama projeli planlı, devletin, belediyenin kontrolü olursa zaten arıtması olur. Şimdi biz Letonya Tatil Köyü'nde bir arıtma olduğuna inanıyoruz. Oranın arıtmasına güvenerek “Fethiye'yi kirletmiyor” diyoruz. Ama Karaot'ta ki arıtmanın yeterli olmayacağına inanılıyorsa o zaman Letonya Tatil Köyü'nün arıtmasının da yeterli olmadığına inanmamız gerekiyor. Barut Otel'inde arıtmasının yeterli olmadığına inanmamız gerekiyor. Ama şimdi şu arıtmalara güveniliyorsa, arıtmalar denetlenebilirse, proje sağlam olarak kontrollü olursa, bana göre hiçbir kirlilik yaratmaz. Ayrıca o çevredeki insanlara da bir meslek olur, iş kapısı açılır. Zaten Avrupa'da bunun örnekleri var” dedi.

Bakmadan Geçme