Altında Yeni Rekorlar Kapıda! İslam Memiş'ten Yatırımcılara Kritik Uyarı: Elden Çıkarmayın!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Eylül ayının son haftasında piyasalarda beklenen hareketlilikler üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle altın yatırımcılarına seslenen Memiş, yeni rekorların kapıda olduğunu belirterek, ellerindeki varlıkları satmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

  • 483
TAKİP ET

Altında Rekor Beklentisi
Memiş, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, "Gram altında 3.000 ila 3.500 lira seviyelerini yıl sonuna kadar göreceğimizi düşünüyoruz. Eylül ayında 2.880 lira seviyesini takip ediyoruz ve gram altında her ay yeni rekorlar kırılmaya devam ediyor. Ons altın nereye, gram altın oraya sloganımız geçerliliğini koruyor" diyerek altın yatırımcılarına tavsiyelerde bulundu.

Fed'in Faiz Kararı ve Altının Geleceği
Ons altının geleceği için ABD Merkez Bankası (Fed)'nin faiz kararının kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Memiş, "Ons altın için 2.616 dolar seviyesine kadar rekor denemeleri bekleniyor. Fed sonrası ons altın 2.550 dolar seviyesini destek olarak kullanabilir. Ancak yatırımcılara, profesyonel hamlelerimizi birebir takip etmeleri zor olabileceğinden, ellerindeki altınları satmamalarını öneriyorum" dedi.

Dolar ve Euro/Dolar Paritesinde Gelişmeler
Doların haftaya yükselişle başladığını belirten Memiş, "33.80 ile 34.20 lira arasında baskılanan dolar, düşüşlerde alım fırsatı olarak değerlendirilmeli" şeklinde konuştu. Euro/Dolar paritesinde ise 1.12 seviyesinin kritik olduğunu ifade eden Memiş, bu seviyenin yeniden test edilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme