Altın Fiyatlarında Sert Düşüş Beklentisi: Uzmanlardan Temkinli Olun Uyarısı

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ederken, kısa vadeli sert düşüşler yaşanabilir mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, bu konuda alım ve satım yapacak yatırımcıları uyararak dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Eylül ayının son haftasında altın, kritik bir dönemeçten geçiyor. Hem dış piyasalardan gelecek ekonomik veriler hem de ay sonu kontrat işlemleri altının seyrini belirleyecek.

  • 300
TAKİP ET

Altın Fiyatlarına Düzeltme Gelecek mi?

Yıldırımtürk, son dönemde dış piyasalardaki fiyat artışlarının, jeopolitik gerilimlerin tırmanmasıyla birlikte iç piyasada faiz indirimlerinin altının yükselişini desteklediğini ifade etti. Ekonomim.com'un haberine göre, Yıldırımtürk, altın alacak ve satacak olanlara temkinli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Kapalıçarşı'da Altın Piyasası Hareketli

Kapalıçarşı'daki altın hareketliliği hakkında bilgi veren Yıldırımtürk, “Pazartesi ve salı günleri özellikle ev ve araba alımları nedeniyle altın satışı yoğun olur. Ancak bu hafta altın fiyatlarının yeni zirvelere ulaşması, alıcılar açısından da hareketlilik yarattı. Gün içinde küçük dalgalanmalar yaşansa da alış-satış dengesi korunuyor,” dedi.

Altın fiyatlarındaki gelişmelere dikkat çeken Yıldırımtürk, yatırımcıların bu hafta piyasayı yakından takip ederek kararlarını ona göre vermesi gerektiğini vurguladı.

Bakmadan Geçme