Alim Karaca'dan Uğur Mumcu'ya Anma Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, özel aracına konulan bombayla 24 Ocak 1993 tarihinde katledilen araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu için bir anma mesajı yayımladı.

  • 471
TAKİP ET

Karaca yayımladığı mesajda, “Bu karanlık cinayeti işleyenler asla unutmasınlar ki bu ülkenin yurtsever insanları, Hasan Tahsin'leri, Abdi İpekçi'leri, Bahriye Üçok'ları, Muammer Aksoy'ları, Ahmet Taner Kışlalı'ları, Çetin Emeç'leri ve tabii ki Uğur Mumcu'ları asla tükenmez.” ifadelerini kullandı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca mesajında; “Demokrasi kahramanımız Uğur Mumcu'yu kaybedeli tam 31 yıl oldu. 24 Ocak 1993 tarihi, yüreğimizdeki acısı dinmeyen, yerini asla dolduramayacağımız, çağdaş Kuvayımilliyeci, Türk basınının namus ve fazilet abidesi, aydınlık Türkiye'nin yılmaz savunucusu, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun hain ve karanlık eller tarafından şehit edildiği gündür. Uğur Mumcu'yu saygıyla ve minnetle anarken, aynı zamanda, bu vatan ve ulus için hayatlarını veren gazeteci Hasan Tahsin'den başlayarak, bütün basın şehitlerimizi, cumhuriyet ve demokrasi şehitlerini de anıyorum. Tabii ki karanlık eller, vatanımızın iç ve dış düşmanları tarih boyunca hep olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Ancak bu karanlık cinayeti işleyenler asla unutmasınlar ki; bu ülkenin yurtsever insanları, Hasan Tahsin'leri, Abdi İpekçi'leri, Bahriye Üçok'ları, Muammer Aksoy'ları, Ahmet Taner Kışlalı'ları, Çetin Emeç'leri ve tabii ki Uğur Mumcu'ları asla tükenmez. Onlar fiziken artık aramızda olmasalar da, arkalarında bıraktıkları ışık, karanlık bir Türkiye arzulayan çevreleri daima hüsrana uğratacaktır.

Önemli olan, bu vatan topraklarında uyanık olmak ve ulusal birliğimizi korumaktır. Atatürk'ün, Bahriye Üçok'un, Muammer Aksoy'un, Uğur Mumcu'nun arkasından elbette üzülürüz, ağlarız. Fakat sadece üzülmek, ağlamak, saygı duruşunda bulunmak, nutuk atmak yetmez. Eğer ışık saçan bu insanları gerçekten seviyorsak, eğer onlara inanıyorsak, ülkemizin geleceği için çok çalışmamız, laf, iftira ya da dedikodu değil, iş üretmemiz, proje üretmemiz, siyaset üretmemiz gerekir. Aksi halde, bugün Uğur Mumcu'nun arkasından, yarın da koskoca bir ülkenin ardından ağlarız.

Demokrasi tek kişilik bir oyun olamaz. Demokrasilerde makam koltuğu yoktur, hizmet
tulumu vardır. Halkınız için karanlıkları aydınlatır, sorunları çözersiniz. Halk varsa, sizde varsınız. Halk yoksa, siz de yoksunuz. Uğur Mumcu'nun uğruna ölümü göze aldığı demokrasimiz malesef 31 yıl öncesinden daha iyi durumda görünmüyor. O yüzden iç ve dış düşmanlarımıza karşı daima uyanık olacağız. Ulusal bütünlüğümüzü, toplumsal barışımızı, hem yerelde, hem de genelde koruyacağız. Bunun için çok çalışacak, toplumsal projeler, çözümler üreteceğiz.

Mesajımın sonunda Uğur Mumcu'nun sözlerini bir kez daha hatırlatmak isterim: İnsanlar sadece konuştuklarından değil, sustuklarından da sorumludurlar. O nedenle bizler susmayacağız. Uğur Mumcu'nun toprağında rahat uyuması için demokrasi mücadelemizi yılmadan sürdüreceğiz. Bu büyük demokrasi şehidini bir kez daha saygıyla anarken, ona kıyan kanlı elleri şiddetle lanetliyorum. Tüm demokrasi dostlarını saygıyla selamlıyorum.” dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme