Alim Karaca : '101 Yıldır Yanan Cumhuriyet Işığını Hiç Kimse Söndüremez' 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

  • 66

Başkan Alim Karaca, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayımladığı yazılı mesajda; “29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıl dönümü olan bu günü büyük bir mutlulukla ve onurla kutluyoruz. 101 yıldır yanan Cumhuriyet ışığını hiç kimse söndüremez” ifadelerini kullandı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayımladığı yazılı mesajda; “29 Ekim 1923 tarihinde temelleri atılan cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıl dönümü olan bu günü büyük bir mutluluk ve onurla kutluyoruz. Fethiye'de yaşayan yurttaşlarımızın ve bu özel günümüzü bizimle paylaşan tüm dostlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

Karaca, yayımladığı mesajda; “Bugün tarihimizin en değerli günlerinden birini, gerçek bir bayramı büyük bir mutluluk ve gururla kutluyoruz. Yüce ulusumuzun yok olmakla karşı karşıya kaldığı kapkara günlerden, tüm imkânsızlıklara rağmen verdiği milli mücadelenin sonunda elde ettiği bağımsızlığın cumhuriyet rejimiyle taçlandırıldığı günün 101. yılına ulaşmanın gururunu, mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Savaşlar ve işgaller görmüş ülkemizin topraklarına bir bahar gibi gelen Cumhuriyet, elbette kolay kurulmamıştır. Halkın iradesi ve idaresinden yana olan bu rejime giden yolda çok karanlık günlerden geçilmiştir. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan kahraman bir ulusun bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Cumhuriyet, ulusumuzun binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en muhteşem zirvedir. Yüce Türk ulusu, kendisine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni, aydınlık yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz her zaman tüm gücüyle çalışacaktır. 101 yıldır yanan Cumhuriyet ışığını söndürmeye bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

Çağdaş ve demokratik bir yönetim biçimi olan Cumhuriyet ile birlikte ülkemiz için yeni ufuklar açılmış; bilim, eğitim, endüstri, sanat başta olmak üzere hemen her alanda kalkınma ve aydınlanma dönemi başlamıştır. Halkımız, kadın - erkek eşitliği, seçme ve seçilme hakkı, laik devlet anlayışı, hukukun üstünlüğü gibi kavramlarla cumhuriyet sayesinde tanışmıştır. Zaten cumhuriyet; akıl, bilim, sanat, bağımsızlık, özgürlük, hak, hukuk ve eşitlikten yana, kısaca insan ve insana dair ne varsa ondan yana olan rejimin adıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, insandan, çoğulculuktan, hak ve hukuktan, adaletten, özgürlükten yana olan, Türk ulusunun karakterine en uygun yönetim biçimi olarak kabul ettiğimiz Cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum. En başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu güzel ülke için ömürlerini feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!” dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme