2024-2025 Av Sezonu Başlıyor, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Yeni Düzenlemeler

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024-2025 av sezonunun başlangıç tarihlerini ve avlanma usullerini açıkladı. Ülke genelinde av sezonu, farklı tarihlerde çeşitli bölgelerde başlayacak.

  • 375
TAKİP ET

Av Sezonu Başlangıç Tarihleri:

10 Ağustos 2024: Ege Bölgesi (Manisa, İzmir, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir, Çanakkale) ve Marmara Bölgesi (İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ)
24 Ağustos 2024: Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz Bölgeleri
31 Ağustos 2024: Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri
Avlanma Usul ve Esasları:

Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenen yeni avlanma usulleri, 14 Temmuz 2024 tarihli ve 32602 sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı. Karar kapsamında şu hususlar belirtilmiştir:

Av Açılış ve Kapanış Tarihleri: Belirli bölgelerde av sezonunun başlangıç ve bitiş tarihleri
Av Hayvanları ve Limitleri: Avcı başına izin verilen günlük av hayvanı limitleri
Avlanma Günleri: Avlanma günleri Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatiller; yaban domuzu ve belirli kuş türleri için Salı günü de avlanabilecek
Yasaklı Avlaklar: Avlanmanın yasak olduğu bölgeler
Av Hayvanı Taşıma Limitleri: Av dönüşünde taşınabilecek av hayvanı miktarı
Yasaklı Araç ve Gereçler: Avlanmada kullanılmasına izin verilmeyen araçlar ve gereçler
Mücadele Amaçlı Avlanma: Mücadele amaçlı avlanma usulleri
Avcıların Yükümlülükleri:

Avcılar, avlanma hakkını elde edebilmek için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini Tarım ve Orman Bakanlığı Bölge Müdürlüğü (Doğa Koruma ve Milli Parklar) İl Şube Müdürlükleri'nin hesaplarına yatırmaları gerekmektedir. Ayrıca, avcılar, avlanma izinlerini Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulaması (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla alabilecekler.

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada avcıların, Merkez Av Komisyonu'nun Resmî Gazete'de yayımlanan 23 sayılı kararındaki diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunlu olduğu vurgulandı.

Bakmadan Geçme