Aminthas Kral Mezarlarına turist ilgisi

Fethiye'nin simgesi olarak kabul edilen M.Ö. 5. yüzyıldan kalma tarihi Aminthas Kral Mezarları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ören yerini Temmuz ayı başından Eylül ayı sonuna kadar 14 bin 473 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

  • 984
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Aminthas Kral Mezarlarına turist ilgisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; Fethiye’nin simgesi olarak kabul edilen M.Ö. 5. yüzyıldan kalma tarihi Aminthas Kral Mezarları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Tatil için Fethiye’ye gelenler, ilk olarak ilçenin tarihi ve kültürel mirasını geziyor. Yaklaşık 199 basamaktan oluşan parkuru tamamlayan ziyaretçiler Aminthas Kral Mezarlarına ulaşıp, Fethiye Körfezi’ni ve Şövalye Adası’nı izliyor. 

Amintas Kral Mezarları Ören Yeri, Temmuz ayı başından Eylül ayı sonuna kadar 14 bin 473 kişi tarafından ziyaret edildiği öğrenildi. Ören yerini gezen Muharrem Gülberber, “Fethiye’ye ilk defa geliyoruz. O çağlarda böyle bir eserin yapılması muhteşem bir şey. Kral mezarlarının olduğunu duymuştuk ama böyle muazzam bir yapı beklemiyorduk. Ülkemizde ve dünyadaki herkesin burayı görmesini tavsiye ediyorum” dedi. 

Fethiye’ye tatil için geldiklerini belirten Yasemin Kaya, “Fethiye’yi genel itibariyle çok beğendik. Aminthas Kral Mezarları hakkında internetten araştırma yapmıştım. Muhteşem bir güzelliğe sahip” diye konuştu. 

Tatil amaçlı Fethiye’de olduğunu söyleyen Recep Öztürk, “İstanbul’dan tatil için geldik. Fethiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tarih dediğiniz zaman Anadolu’da birçok medeniyet karşınıza çıkıyor. Likya Yolu ve uygarlığını keşfetmeyi çok istiyorum. Bulunduğumuz yerden Fethiye manzarasını izlemek büyük keyif” şeklinde ifadeler kullandı. 

Bakmadan Geçme