Amerikalı Helikopter Teknisyeni Ezgi'nin Hayatını Kararttı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde NATO'da görevli Sikorsky helikopter teknisyeni olan ABD'li Reginald Thevenin çarptığı 18 yaşındaki Ezgi Aydındağ'ın hayatını cehenneme çevirdi. Omurilik sinirleri kopan ve iki defa ağır ameliyat geçiren Ezgi yatağa bağımlı kalırken, yüzde yüz kusurlu bulunan ABD'li Thevenin hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak, serbest bırakıldı. Ezginin ailesi ise kızlarının bu hale gelmesine sebep olan ABD'nin serbest kalmasına isyan ediyor.

  • 2709
Amerikalı Helikopter Teknisyeni Ezgi'nin Hayatını Kararttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mağdur olan Ayaydın ailesi, “Maddi ve manevi çöktük. Tedavi sürecinde arabamıza kadar elimizdeki avucumuzda ne varsa satmak zorundayız. İlaçlarını veriyoruz, serumlarını biz yapıyoruz. Kızımız 18 yaşında yatağa bağlı kaldı ama buna sebep olan kişi elini kolunu sallayarak geziyor. Bu adalet değil.” diye konuştular. Kaza sonrası yatağa bağımlı kalan Ezgi ise, tekrar ayağa kalmak ve hayatına eskisi gibi devam etmek istediğini söyleyerek, “Eski sağlıklı günlerime dönmek istiyorum. Okula, işe, arkadaşlarımın yanına yürüyerek, koşarak gitmek istiyorum. Hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum.” dedi.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde 1 Temmuz’da, NATO’da görevli Sikorsky helikopter teknisyeni olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı olan Reginald Thevenin adlı kişi, aracıyla çarptığı 18 yaşındaki Ezgi Aydındağ’ın hayatını cehenneme döndürdü. Omurilik sinirleri kopan Ezgi yatağa bağımlı kalırken, yüzde yüz kusurlu bulunan ABD’li Thevenin hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak, serbest bırakıldı. Ezgi’nin ailesi ise kızlarının bu hale gelmesine sebep olan ABD’nin serbest kalmasına isyan ediyor.

HAYATININ BAHARINDA YATALAK KALDI
İstanbul’da yaşayan ezgi ile anne, baba ve ablası geçen yıl ekim ayında Muğla’nın Bodrum ilçesine yerleştiler. Hayatının baharındaki Ezgi Aydındağ, Bodrum’da bir otelde işe başladı. Sabah işe gitmek için evden çıkan Ezgi’ye,  yaya geçidinden yolun karşısına geçtiği sırada Reginald Thevenin isimli Amerikalının kullandığı araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle havada metrelerce savrulan ve şiddetli bir şekilde yer düşen Ezgi’nin omuriliği koptu. 2 ayda iki ağır ameliyat geçiren Ezgi yatalak kaldı. 
ABD’Lİ TRAFİK MAGANDASI NATO’DA GÖREVLİ
Yaya geçidinde aracıyla Ezgi’ye çarpan kişinin NATO’da, Sikorsky helikopter teknisyeni olduğu ortaya çıktı. Reginald Thevenin isimli kişinin, Amerika’da Sikorsky Aircraft adlı uçak üretim merkezinde teknisyen olarak çalıştığı ve görev için Türkiye’ye geldiği öğrenildi.

EZGİ, FECİ KAZADA METRELERCE HAVADA SAVRULDU 
Bodrum’a bağlı Güvercinlik Mahallesi’nde 1 Temmuz tarihinde meydana gelen olayda, Reginald Thevenin isimli ABD vatandaşı, yaya geçidinden karşıdan karşıya geçen 18 yaşındaki Ezgi Aydındağ’a çarparak metrelerce öteye savurdu. Ezgi Aydındağ, kaza sonrası ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağırlaşan genç kız daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi. Hastanede tedavi altına alınan Aydındağ, ameliyatlarının ardından tedavisinin devamı için ambulans uçakla İstanbul’da özel bir hastaneye sevk edildi 

EZGİ 9 SAAT SEDYEDE BEKLEDİ!
Trafik kazasında omurilik sinirleri kopan Ezgi Aydındağ, tedavi için nakledildiği özel hastanede  yine bir sıkıntıyla karşılaştı. Hastane tarafından hasta kabul bölümünde kayıt yaptırdıktan sonra Ezgi’nin ailesinden ücret istendi. Aile, kızlarına çarpan kişiye ve avukatına saatlerce ulaşamadı ve hastane giriş masraflarının ödenmediği için Ezgi 9 saat sedyede bekletildi.

ABD’li SADECE 10 GÜNLÜK TEDAVİ PARASINI VERMİŞ
Ezgi’nin ailesi nihayet kızlarına çarpan Amerikalıya ile avukatına ulaştı ve hastane ücreti olan 364 bin lira o an ödenerek 9 saat sedyede bekleyen Ezgi tedaviye alındı. Tedavinin 10. gününde aile bir şok daha yaşadı. Genç kızın babası Hüseyin Aydındağ’a, hastaneden telefon geldi ve Ezgi’nin tedavisi için Amerikalı helikopter teknisyenin sadece 10 günü kapsayan tedavi parasını verdiği bildirildi. 10. günden sonraki tedavi ücretinin 214 bin lira olduğunu öğrenen aile, kızlarının tedavisinin devam etmesi için tekrar Amerikalıyı ulaşmaya çalıştılar ama cevap alamadılar. 214 bin lirayı ödeyecek durumu olmayan mağdur aile için bazı milletvekilleri, belediye başkanları ile tanıdıklar araya girdi ve hastaneden indirim yapılması istendi. Görüşmeler neticesinde hastane masrafı 120 bin liraya indirildi. Baba Aydındağ, kızının tedavisinin devam etmesi için gerekli olan parayı çevresinden borç alarak ve bankadan kredi çekerek tamamladı. 

“KIZIMIZIN HAYATINI KARARTTI”
Kaza sonrası sıkıntılı bir tedavi süreci geçiren Ezgi ve ailesi yaşananları anlattılar. Hastanedeki tedavilerinin ardından evde tedaviye devam eden Ezgi’nin anne ve babası çok zor şartlar altında kaldıklarını ve mağdur olduklarını belirttiler. Kızlarına çarpan NATO'da görevli Sikorsky helikopter teknisyeni olan ABD'li Reginald Thevenin, kendilerini hiç aramadığını söylediler. Baba Aydındağ, “Tek isteğim kızımın sağlığına tekrar kavuşması. Maddi ve manevi çöktük. Amerikalı hastaneye bir defa ödeme yaptı ve ortadan kayboldu. Geri kalan milyonlarca liralık hastane ve tedavi masrafları bizim omzumuza kaldı. Ben işçi emeklisi biriyim. Tedavi sürecinde arabamıza kadar elimizdeki avucumuzda ne varsa satmak zorundayız. Ezgi şuan evde tedavi görüyor. İlaçlarını veriyoruz, serumlarını biz yapıyoruz. Kızımız 18 yaşında yatağa bağlı kaldı ama buna sebep olan kişi elini kolunu sallayarak geziyor. Bu adalet değil. Yardım edenler var sağ olsunlar. Ama benim gözüm parada pulda değil. Sadece kızımın gerekli olan tedavisini karşılıyım ve evimi geçindireyim. Yeteri benim çocuğumun hayatı düzene girsin.” diye konuştu.

HALUK LEVENT DEVREYE GİRDİ
Tedavisi evde devam eden Ezgi’yi ziyarete gelen ünlü sanatçı ve AHBAP grubunun başkanı Haluk Levent’in aileye ve Ezgi’ye destek olacağı öğrenildi. Baba Hüseyin Aydındağ, evlerine gelen Haluk Levent ve yardımlar için, “Kızımın kazasından dolayı bizi yalnız bırakmayan her konuda desteğini esirgemeyen siz değerli dostlara ve bundan sonraki tedavi sürecinde bize el atacak olan halkın kötü gün dostu Haluk Levent canımıza çok teşekkür ederiz iyi ki varsınız.” dedi.
 

Amerikalı Helikopter Teknisyeni Ezgi'nin Hayatını Kararttı
Amerikalı Helikopter Teknisyeni Ezgi'nin Hayatını Kararttı
Amerikalı Helikopter Teknisyeni Ezgi'nin Hayatını Kararttı

Bakmadan Geçme