Amatör spor çok dertli

Fethiye Gençlik ve Spor Hareketi Antrenörü Kemal Çeliktaş Spor Günlüğü'ne konuk oldu. Çeliktaş programda amatör sporun büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu ve gereken desteği alamadığını söyledi.

  • 890
Amatör spor çok dertli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her hafta Salı günleri saat 20’de FRT TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan Spor Günlüğü Programı’nın bu hafta ki konuğu Fethiye Gençlik ve Spor Hareketi Kulübü Antrenörü Kemal Çeliktaş’tı Çeliktaş programda program sunucusu Necati Kanbur ve program yorumcusu Fevzi Sevinç’in sorularını yanıtladı.
Kemal Çeliktaş programa kendini tanıtarak başladı. Kemal Çeliktaş “6 yıldır Fethiye’deyim. Bu Fethiye’ye üçüncü taşınmam. Daha önce de gelmiştim. Bir daha da kopamadım. 6 yıl önce geldiğimde de Çiftlik Mahallesi’nde oturdum ve Ergun Çamlıca hocamın vesilesiyle burada antrenörlük yapmaya başladım. 4 sene o kulüpte görev yaptıktan sonra orada ki misyonumuzu tamamladık. 3 yıl önce kurulan Fethiye Gençlik ve Spor Hareketi Kulübü’nde antrenörlük yapmaya başladım. Bu senede pandemi sonrası tekrar bir yapılanmaya gittik ve 1. Amatör kümeden bu sene liglere girdik. İnşallah iyi olacak diye bekliyoruz. Artık kendimi buralı gördüğüm için, burayı çok sevip aşık olup, buralı hissettiğim için, Fethiye’nin gençlerine ben de nasıl hizmet edebilirim, nasıl bir rol alabilirim, nasıl bir sosyal ibadette bulunabilirim diye gecemle gündüzümle bir aktivite yapmak adına bu mesleği icra ediyorum” dedi.
“HEDEFİMİZ PROFOSYONEL OLMAK”
Fethiye Gençlik ve Spor Hareketi Spor Kulübü’nün yapılanmasından bahseden Çeliktaş  “Fakat öncelikle Fethiye Gençlik Spor Hareketi olarak bizim kulübümüzde futbolcudan önce bir yönetim yapılanması var. Bu herkesin aslında kıskanacağı bir şey olmalı. Mesela bizim başkanımız gayet genç. Mehmet Altay gece gündüz koşturuyor. Fakat takımla alakalı saha içine hiçbir müdahalesi yok. Bunu amatör liglerde göremezsiniz. Fethiye’de bile görmüyoruz bunu. Arkadaşlarımızla diğer kulüplerde bakıyoruz.  Maalesef başkan transferi de yapıyor, kadroyu da yapıyor, gönderecekleri de gönderiyor. Hatta bir de oynuyor.  Aynı zamanda da futbolcu ve takım kaptanı. Başkanımız sadece kulüp vizyonunu yukarı taşımak adına her şeyi yapıyor.  İnanılmaz güzel bir şey, hiç benim işime de karışmıyor. Her maç öncesi sohbet ediyoruz ama gerek edepten, gerek futbola olan saygısından takıma hiçbir müdahalesi yok.  2. Başkanımız bir hanımefendi. Bütün kıyafetlerimizi, kamp eşofmanlarımızı, formalarımızı belirliyor. Sponsor görüşmelerimizi belirliyor. Ona teşekkür ediyorum. Çok büyük bir yüktür aslında. Onu da Ümran Hanım sağ olsun üstlendi. Ergun Çamlıca Kulüp müdürümüz. Evraklarımızla ilgili her şeyi o yapar. Transferlerimizin bürokrasisini o yapar. Maç öncesi tüm ihtiyaçlarımızı bildiririz hazırlanmasını sağlar. Bizde herkes kendi görevine odaklanmış vaziyette. 5-10 yıldan aşağı plan yapmamaya çalışıyoruz. Bunun için de başladığımız gibi hareket ediyoruz. Amatör futbol hobi olarak yapılan bir şey artı futbolun başlangıcıdır bu.  O yüzden genç oyunculara yöneliyoruz. Hedefimiz profesyonel olmak” dedi.
“SAHAMIZ BİLE YOK”
Amatör sporda sorunları saya saya bitiremeyiz diyerek amatör sporun içerisinde bulunduğu sıkıntılardan bahseden Kemal Çeliktaş “Bizim sahamız yok, 4-5 takım aynı sahayı kullanıyoruz. Ben hafta sonu maç yapacağım rakibimle hafta içi sahayı yarı yarıya kullanıyorum. Futbolcu almak istiyoruz. Kulüp ve futbolcu bizden para talep etmiyor ama TFF bizden para talep ediyor. Ben bugün bir takımda hocalık yapacaksam benim için dahi federasyona para yatırılması gerekiyor. Amatör kulüpler özerk olmalı ki bu masraflardan kurtulalım.”dedi.
“SAĞLIKÇILARIN SAĞLIK ÇANTASI YOK”
Federasyona para ödediklerini ama karşılığını alamadıklarını ifade eden Çeliktaş “Biz federasyona para ödüyoruz aldığımız hizmet hakem, gözlemci, sağlıkçı. Maçta bana en çok yarayan şey sağlıkçı ama sağlıkçının sağlık çantası yok. Bir şişe suyu dondurup buz yapmışlar. Futbolcu sakatlanınca onunla geliyor. Ben de onunla ne yapacak diye düşünüyorum. Buz tedavisinin etkisi için yarım saat gerekir. Buz eriyor zaten hava sıcak. Benden bu parayı alıyorsunuz tamam peki karşılığında ben ne alıyorum ?”dedi.
“BAZI AİLELER DERSLERİNİ AKSATACAK DİYE ÇOCUKLARININ SPOR YAPMASINI İSTEMİYORLAR”
Aileler bazı aylar çocukların spor yapmasını istemiyor diyerek sözlerini sürdüren Kemal Çeliktaş “Derslerini aksatır okuldan geri kalır diye bazı kulüp başkanları ailelerin yanında ortalaman seksenden aşağı olursa seni takıma almam diyor. Ben çocuklarıma sınıfını geç yeter diyorum. Bu çocuk top oynamak istiyorsa notları beni ilgilendirmez. Top oynaması için matematik yapması gerekmez. Matematik yapamıyor diye buna yasak koyamayız” diye konuştu.
“ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNDAN ÇOCUK ALIP YETİŞTİRİYORUM”
 Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan çocuk aldığını da ifade eden Kemal Çeliktaş “Ben çalıştırdığım takımlarda Çocuk Esirgeme Kurumu’na gidip çocuk alıyorum. Hayatın sorun çıkardığı çocuklar var. Onları buluyorum ve bir aile şekline sokmaya çalışıyorum. Benim futbolcularım beni baba biliyor. Hepsinin okul toplantılarına ben gidiyorum. İlk kız arkadaşlarını ben duyuyorum. Bana anlatıyorlar.  Hem mesleğimi, hem babalığımı, hem bilgimi konuşturmak zorundayım. Çocuklara davranış eğitimleri de veriyorum. Çocukların hayat yaşama şekilleri sahaya yansıyor. Zor şartlarda büyümüş bir çocuk defansta çok başarılı oluyor. Çocukları dinleyerek, onları tanıyarak sahada konumlandırmaya çalışıyorum. Bu konuda genelde başarılı olduğumu fark ettim “dedi.
 

Amatör spor çok dertli
Amatör spor çok dertli
Amatör spor çok dertli

Bakmadan Geçme