Altyapı çilesi başlıyor

ADM tarafından elektrik hatlarının yeraltına alınması için yapılacak kazı çalışmaları başlıyor. İlk etapta Muğla Makası'ndan Köprübaşı Mevkii'sine kadar yapılacak olan kazı çalışmalarının 1 Mayıs'ta tamamlanması planlanıyor.

  • 2784
Altyapı çilesi başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de ADM tarafından elektrik hatlarının yeraltına alınması için ilk etap Muğla Makası’ndan Köprübaşı Mevkii’sine kadar yapılacak kazı çalışması 22 Kasım tarihinde başlıyor. Yapılacak kazı çalışması süresince trafik akışı tek şeritten sağlanacak. Yolun bir tarafı kazılıp çalışmalar tamamlandıktan sonra diğer tarafı da kazılarak elektrik hatları yer altına alınacak.1 Mayıs’a kadar sürmesi planlanan kazı çalışmaları süresince vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi için azami önlemler alınacağı ifade edildi.
ADM yetkililerinden alınan bilgiye göre tek şerit anlamında 2,6 km, gidiş geliş olarak düşünüldüğünde yaklaşık 7km’yi bulan bir kazı çalışması olacak. Elektrik hatlarının yer altına alınmasına yönelik yapılacak olan çalışma tamamlanınca ADM 10 katı kapasite ile elektrik verebileceği ifade ediliyor. Elektriklerin yer altına alınması aynı zamanda görsellik anlamında da daha güzel bir görüntü oluşturduğunu ifade eden yetkililer güvenlik anlamında da daha güvenli bir elektrik akışının gerçekleşeceğini ifade ettiler.1.Etap çalışmasının 1 Mayıs’a kadar tamamlanması için Fethiye Belediyesi’nden ruhsat alınmış olmasına rağmen daha kısa sürede tamamlanmasının planlandığı öğrenildi.
2.ETAP ÇALIŞMASI ÇARŞI CADDESİ’NDEN AŞIKLAR TEPESİ’NE KADAR
ADM tarafından gerçekleştirilecek olan birinci etap çalışmaları tamamlandıktan sonra Çarşı Caddesi’nden Aşıklar Tepesi’ne kadar olan alanda yapılacak olan 2.Etap çalışması başlayacak. Yapılacak 2.Etap çalışmasının yapılacak olduğu güzergah 1.derece sit alanı olduğundan dolayı için Muğla Kültür Varlıkları Müdürlüğü’ne gerekli yazıların yazıldığı öğrenildi. Muğla Kültür Varlıkları Müdürlüğü tarafından yalpan inceleme işlemlerinin tamamlandıktan sonra izin için gerekli yazıların yazılacağı ardından 2.Etap çalışması için gerekli izinlerin alınacağı belirtildi.
 

Altyapı çilesi başlıyor
Altyapı çilesi başlıyor
Altyapı çilesi başlıyor
Altyapı çilesi başlıyor
Altyapı çilesi başlıyor
Altyapı çilesi başlıyor
Altyapı çilesi başlıyor

Bakmadan Geçme