Altında 8 Taksit Sektörü Hareketlendirdi

İşçilik gerektiren altın satışlarına taksit imkanı getiren yeni düzenlemenin hem esnaf hem de altın alacaklar için sevindirici olduğu kaydedildi. Kuyumcular 'İşçilikli altına taksit imkanı özellikle düğün sezonu içerisinde yeni evlenecek çiftlere avantaj sağlıyor. Aynı zamanda kuyumcu esnafının kazancını artıracak olan bu imkan piyasaları hareketlendirdi. En önemlisi taksit sayesinde düğüne katılanlar evlenen yeni çiftlere eskisi gibi işçilikli altın takabiliyorlar' ifadelerini kullandı.

  • 1229
Altında 8 Taksit Sektörü Hareketlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altındaki taksit düzenlemesi ile kuyumcu esnafının işlerinin arttığı ifade edildi. İşçilik gerektiren altın satışlarına 8 taksit getirilmesi kuyumcuları hareketlendirdi. Faizlerin düşürülmesinin yanında işçilik gerektiren altın satışlarına 8 taksit imkanı sağlanması kuyumcuların işlerini hareketlendirirken özellikle yeni evlenecek çiftler ile yaklaşan yeni yıl öncesi hediyelik almak isteyenlere önemli bir fırsat sağladı. Kuyumculuk sektörü için geçtiğimiz Ağustos ayında kaldırılan taksit imkanı, kuyumcu esnafının talebi üzerine yeniden düzenlendi. Ziynetlerde, bileziklerde ve külçe altınSSlarda Taksit olayı bulunmazken. 12-24 fantezi ürünlerde 8 taksit mümkün. Taksitin artması satışları yükseltirken vatandaşların ödemelerini rahatlattı. 

SATIŞLARA FAYDASI OLDU
Tufanlar Kuyumculuk’tan Mustafa Tahancı ‘altında taksitin 8’e çıkması oldukça faydalı oldu’ ifadelerini kullandı. Tahancı ‘Altında taksitin 8 e çıkmasının satışlarımıza faydası oldu. Bankaların faiz indiriminin de satışlarımızda etkisi var. Düğüncülere hediyelik alacak olan herkese 8 taksitimiz var. Altında fiyatlar bugün biraz daha geriledi, daha da düşmesi bekleniyor. Altının gramı dün 263, şuan ise 260 TL. Yılbaşına kadar düşüşün devam edeceğini düşünüyoruz. Müşterilerimize taleplerine göre yardımcı oluyoruz’ dedi.

ALIM GÜCÜ ARTTI
Karlık Kuyumculuktan Çetin Bozkurt ‘Altında taksit imkanının artması müşterileri alım gücünü arttırdı’ ifadelerini kullandı. Bozkurt ‘İşçilik gerektiren altın satışlarına taksitlerin artması müşterilerimizin alım gücünü arttırdı. İnsanlar istedikleri ürünü daha rahat bir şekilde alabilecekler. Ne kadar düğün sezonu bitmiş gibi görünse de taksitli satışlar devam ediyor. Bu açıdan da insanlarımız rahatlayacak’ dedi. 

TAKSİT SAYISININ ARTMASI PİYASAYI HAREKETLENDİRDİ
Özyer Kuyumculuk’ tan Tarık Altınsoy ise ‘Ziynetlerde, bileziklerde ve külçe altınlarda Taksit olayı yok diğer çeşitlerde 8 taksit imkanı var’ dedi. Altınsoy ‘İlk olarak yanlış anlaşılma var bunu düzeltelim. Ziynetlerde, bileziklerde ve külçe altınlarda Taksit olayı yok.  Bu zaten devlet tarafında da açıklanmıştır. 12-24 fantezi ürünlerde 8 taksit mümkün. Taksitin artması tabiki de satışları yükseltecektir, ödemeyi rahatlatacaktır. Ama söylediğim gibi ziynetlerde taksit durumu yok devlet de açıkladı zaten bunu. İnsanların yanlış algıya sürüklenmemesi gerekiyor.  Faizlerin düşmesi de gayet satışları hareketlendirdi’ diye konuştu. Bazı müşteriler de ‘taksitli satışlar bizler için kolaylık getirmiştir. Bizler ziynetlerde ve bileziklerde de taksit sayısının arttırılmasını bekliyoruz’ ifadelerini kullandılar. 

Bakmadan Geçme