Altına korona virüsü etkisi

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkisi altına alan yeni tip korona virüsü tedbirleri kapsamında düğün salonlarının kapatılması vatandaşın altın almamasına neden oldu. Fethiye'deki kuyumcular ise bu sürecin en az zararla atlatılabilmesi için vatandaşların alınan tedbirlere uyulmasını istediler.

  • 6382
Altına korona virüsü etkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Ramazan ayı öncesi düğün veya nişan yapmak isteyen binlerce çift korona virüsü nedeniyle mutluluklarını ertelemek zorunda kaldı. Bu da en çok kuyum sektörünü olumsuz etkiledi. Korona virüsü nedeniyle geçen yıla göre yüksek seyreden fiyat ve ertelenen düğün ile nişanlar Fethiye’deki kuyumcuları da iş yapamaz hale getirdi. Öte yandan kuyumcuların açılış saati 10.00 kapanış saati ise 18.00 olarak belirlendi. 

OLUMSUZ ETKİLENDİK 
Civan Kuyumculuk Muhasebe Görevlisi Mehmet Yalça yaptığı açıklamada, “Düğünlerin ertelenmesi tüm sektörlerde olduğu gibi hepimizi olumsuz etkiledi. İşlerimiz bariz şekilde düştü. Bu ülke genelinde yaşanan bir durum. Hep birlikte bunun üstesinden gelmeye çalışacağız. Firma olarak alınan tedbirlere özen göstermeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuya hassasiyetle yaklaşmasını istiyoruz. Hem kişisel anlamda hem de dükkan genelinde önlemlerimizi almış bulunuyoruz” dedi. 

ÖNCELİK İNSAN SAĞLIĞI 
Karlık Kuyumculuk Satış Görevlisi Çetin Bozkurt, “Hepimiz olumsuz yönde etkilendik ama öncelik insan sağlığı. İlçemizdeki düğün merasimleri de ertelendi. Dükkanımız şu anda çok sakin. İnsanlar genelde tedbir amaçlı sokağa çıkmıyor. Emin en kısa sürede her şey yoluna girecektir. Bu durum fiyatların dalgalı olduğu döneme denk geldi. Bu sorunun aşılmasından sonra piyasalar düzene girecektir” diye konuştu. 

TEDBİRLER SAĞLIK İÇİN ALINDI 
Tufanlar Kuyumculuk Satış Görevlisi Şükrü Koruk açıklamasında, “Düğünlerin ertelenmesi her sektörü olduğu gibi bizleri de olumsuz etkiledi. Sağlık için bu tedbirlerin alındığını düşünüyorum. Dileğimiz bu salgının en az sıkıntı ile atlatılması. Vatandaşlardan ricam alınan tedbirlere uyulması. Bunlara ne kadar dikkat edersek o kadar rahat ederiz” şeklinde ifadeler kullandı. 


 

Altına korona virüsü etkisi
Altına korona virüsü etkisi
Altına korona virüsü etkisi
Altına korona virüsü etkisi
Altına korona virüsü etkisi

Bakmadan Geçme