Altın ve para uzmanından çağrı, altını olan ve olmayan dikkat tablo değişiyor

Atın da döviz gibi yükselişini sürdürürken altın alamayanlar için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altını olana ve olmayana altın değerinde tüyolar verdi. Uzman ismin verdiği tavsiyeler, altına yatırım yapmalı mı yoksa yapmamalı mı? Sorusuna yanıt veriyor.

  • 18507
Altın ve para uzmanından çağrı, altını olan ve olmayan dikkat tablo değişiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın piyasasında yükselen seyir bitti derken piyasalar yine güne yükselişle başladı. Peş peşe rekorlar kıran ons ve gram altın haftanın ikinci günü kaç liradan satılıyor? Yeni rekorlar peş peşe gelecek mi derken piyasalarda düşüşle birlikte meraklı bekleyiş başladı. Peki altın yatırımcıları son treni kaçıracak mı?

Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bankanın bu yıl faiz oranlarını muhtemelen düşüreceğini yinelemesinin ardından 2 bin 169 dolara yaklaşarak rekor yeniledi. Altın yatırımcıları Kapalıçarşı ve piyasalarda gram, yarım ve çeyrek altında son fiyatlar araştırılıyor.

İSLAM MEMİŞ'TEN ÇAĞRI
Öte yandan altını olan ya da altın almak isteyenleri yakından ilgilendiren bir açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten geldi.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Memiş, altını olanlara çağrı yaptı ve altın almak isteyenler için ise tarih verdi.

Memiş, "Altın, hem ons hem de gram bazında beklenenden önce değer kazandı. Teknik olarak düzeltme ve dinlenmeye ihtiyacı var. Ondan sebep sürekli yükselir beklentisi içinde olmak yanlış. Yıl sonuna kadar ons 2.350 $ gram 3 bin lira üzeri beklentimde bir değişiklik yok. Ancak düzeltme ve dinleme zamanı. Bu “elinizdekini satın” anlamı taşımaz. Çünkü fiziki altın bulamama ve makas aralığı sorunu devam ediyor. Elinde TL bulunan, alım için fırsat kollayanlar için farklı alternatifler var. Mesela; Euro, borsa ve gümüş alternatifler arasında. Ons altın 2.100’de tekrar yorumlarım." dedi.


İslam Memiş bu mesajdan sonra bir paylaşım daha yaptı ve o mesajında ise "Okuduğunu ve dinlediğini anlamayan arkadaşıma mesajım şu: Bu fiyatlardan altın alır mıyım? Hayır Satar mıydım? Hayır Çünkü fiziki altın azaldı ve alım-satım makas aralığı var, mevcudu korur, gerilediğinde ilave yapardım. Peki ne yapayım? Altın almayı planlıyorsam bekler, alternatiflere yönelirdim. Alternatif ne? Az önce yazdım ya." ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme