Altın Tırmanıyor 

Yeni haftaya da değer kazancıyla başlayan altının gram fiyatı, 330,7 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından piyasalarda vatandaşlar öncelikle çeyrek ve gram altına hücum etti.

  • 5073
Altın Tırmanıyor 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de gram altının fiyatı 318 TL olurken, çeyrek altının fiyatı ise 550 oldu. Kuyumcular altın fiyatının bu yıl en yüksek rakama ulaştığını ifade ederlerken, bunun nedeninin Çin’deki corona virüs salgınının başta Güney Kore, İtalya ve İran olmak üzere farklı ülkelerde de etkisini artırmasıyla düşen risk iştahı, güvenli liman varlıklara olan talepten kaynaklandığını ifade ettiler. 

Fethiye’de Özyer Sarrafiyeden Hüseyin Ekiz, “Corona virüsü ve dünyadaki risklerin artması nedeniyle fiyatlar yükseldi. Altının ons bugün itibariyle bin 687 seviyesini gördü. Bu ulaşılan en yüksek seviyelerden birisi. Bunun yanında Dolar da yükselince bu artışlar otomatikman altın fiyatlarına yansıdı. Çeyrek altın 550 TL, 22 ayar gram altın 318 TL, 24 ayar gram altınlar ise 337 TL’den işlem görüyor. Altına yatırım yapmak isteyenler, fiyatların düşmesini bekleyebilir” dedi. 

Tufanlar Kuyumculuktan Mustafa Tahancı, “Dünyadaki gelişmelerin neticesinde altın en yüksek seviyelerine ulaştı. Fiyatların biraz daha yükseleceğini düşünüyoruz. Altın her dönemde alınıp, satılabiliyor. Fiyatlar yüksek olsa da altına talep bitmiyor. Bugün için çeyrek altın 550 TL, yarım altın bin 100 TL, Cumhuriyet altını da 2 bin 200 TL. Beklentimiz külçe altının 340 TL’yi görmesi yönünde” diye konuştu. 

Karlık Kuyumculuktan Hayri Büyükteke, “Yatırımcılar altın almaya devam ediyor ama beklemeleri lazım. Biraz sabırlı olmaları lazım. Bunun nedeni küresel hastalıklar ve savaşlar. Türkiye’ye de Dolar’ın yükselmesi artışları tetikledi. 22 ayar gram altın 318 TL, külçe altın da 333 TL. Şu anda altın rahatlıkla bulunabiliyor. Elimizde mevcut” ifadelerini kullandı. 


 

Altın Tırmanıyor 
Altın Tırmanıyor 
Altın Tırmanıyor 

Bakmadan Geçme