Altın gaza bastı! O tarihte 3 bin 500 TL olacak

Altın Uçuşa Geçiyor! Gram altında 3.500 TL için tarih verildi. Uzman isim, 'sürpriz olmayacak' diyerek altın borcu olanları uyardı.

  • 728
Altın gaza bastı! O tarihte 3 bin 500 TL olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gram altın fiyatları haftanın son gününde de rekor kırıyor. Hafta başından bu yana yükselişini sürdüren gram altın, artık alım fırsatı vermeyi bıraktı. 18 Temmuz 2024 gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları belli olurken aynı zamanda yeni rekor tarihi de açıklandı. O tarihte altının gram fiyatı 3500 TL’yi görecek. Uzman isim özellikle altın borcu olanları uyardı, “önleminizi alın” dedi.

ABD Merkez Bankası FED, Eylül ayı itibariyle Faiz indirimine başlayacağı sinyallerini verdi.  Bu açıklama ile birlikte ons altın fiyatları da rekor üstüne rekor kırıyor. Ons altından aldığı destekle yükselişe geçen gram altın fiyatları da Kapalıçarşı’da rekora koştu. Gram altın Kapalıçarşı’da, 2667 TL seviyelerine kadar yükselirken çeyrek altın fiyatı 4.350 TL, yarım altın fiyatı 8.692 TL ve Tam altın fiyatı ise 17.330 TL’ye kadar yükseldi.

Ayrıca Çin Merkez Bankası’nın da altın fiyatlarındaki artışta etkisi var. Çin Merkez Bankası yaklaşık 2 aydan bu yana altın alımı yapmıyor. Yeniden altın alımlarına başlaması durumunda FED faiz indirimlerinin de gelmesiyle birlikte altının resmen Kanat takıp uçması bekleniyor.

ALTIN FİYATLARI O TARİHTE 3500 TL OLACAK
Altın ve para piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, uzun süreden beri altında bir baskılamanın söz konusu olduğunu belirterek yeni rekor tarihlerini ve rekor rakamını açıkladı. Ons altının 2400 dolar altına inmesinin artık çok zor olduğunu belirten yıldırımtürk, “altında sular ısınmaya başladı” ifadelerini kullandı. Eylül ayında Altın fiyatlarının 2.600 dolar seviyesini göreceğini belirten Yıldırımtürk, jeopolitik gerginliklerinde bunda etkili olacağını söyledi. Gram altında Eylül ayı beklentisinin 3250 TL olduğunu belirten Yıldırımtürk, yıl sonu itibariyle de 3.500 TL olma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme