Altın fiyatlarının düşmesi sevgililere yaradı

Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde kuyumcularda önemli derece yoğunluk yaşanıyor. Altın fiyatlarının iyice düşmesi sevgililere yaradı. Kuyumcularda hareketlilik yaşanırken, bazı kuyumcular çiçekçilerde olduğu gibi 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle hafta sonunda açık olmaları talebinde bulunuyor. 

  • 1005
Altın fiyatlarının düşmesi sevgililere yaradı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde kuyumcularda önemli derece yoğunluk yaşanıyor. Altın fiyatlarının iyice düşmesi sevgililere yaradı. Sevgililer Günü yaklaştıkça kuyumcularda da hareketlilik arttı. Hafta sonunda sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bazı kuyumcular Sevgililer Günü’ne özel indirimlerin yanı sıra çiçekçiler gibi hafta sonunda belirli saat aralığında açık tutulma iznin çıkmasını bekliyor. 

Tufanlar Kuyumculuk Yöneticisi Muzaffer Uçar yaptığı açıklamada, “Altının ons fiyatı ve Dolar’ın düşmesi nedeniyle altın fiyatlarında ciddi bir düşüş oldu. Hem bu yönüyle hem de Sevgililer Günü olmasından dolayı altına yoğun bir talep var. Halkımızın bu fırsatı değerlendirmesini tavsiye ediyoruz. Şu anda altının gram fiyatı 400 TL, çeyrek altın 700 TL civarında. Bu talebin devamının gelmesini diliyoruz” dedi. 

Fethiye Kuyumcular Birliği Başkanı Erdal Karaören açıklamasında, “Altın fiyatları şu anda düşük düzeyde seyrediyor. Sevgililer Günü dolayısıyla da altına yoğun bir talep söz konusu. Sahte altına dikkat etmeleri konusunda da vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Hafta sonunda kuyumcuların açık olması yönünde şu anda bize gelen bir talep yok. Eğer gelirse değerlendiririz” diye konuştu. 

Karlık Kuyumculuk Satış Sorumlusu Çetin Bozkurt da “Sevgililer Günü dolayısıyla altına yoğun bir talep var. Altının gram fiyatının 550 TL’den 400 TL’ye düşmesi satışlarımızı hızlandırdı. Çeyrek altın ise 900 TL’lerden, 700 TL’ye kadar geriledi. Şirketimizin bünyesinde bulunan Zen, Atasay ve Koçak markaları, Sevgililer Günü öncesinde yüzde 60’lara varan indirimler uyguladı. Şu anda bu ürünlerimize yoğun bir talep var. Eğer hafta sonunda bizlerin açık olması yönünde bir izin gelirse, hem bizler hem de alışveriş yapmak isteyenler için çok iyi olacağını düşünüyorum. Pandeminin geçmesi ve düğünlerin tekrar başlamasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Altın fiyatlarının düşmesi sevgililere yaradı
Altın fiyatlarının düşmesi sevgililere yaradı
Altın fiyatlarının düşmesi sevgililere yaradı
Altın fiyatlarının düşmesi sevgililere yaradı

Bakmadan Geçme