• Haberler
  • Ekonomi
  • 'Altın Almayın! Ekonomistler Uyardı Fiyatlar O Tarihten Sonra Çökecek'

'Altın Almayın! Ekonomistler Uyardı Fiyatlar O Tarihten Sonra Çökecek'

Altın piyasasında yeni bir gelişme yatırımcıları endişelendirecek gibi görünüyor. Piyasanın önde gelen ekonomistleri, altın fiyatlarının yakın gelecekte önemli bir düşüş yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. İşte konuyla ilgili detaylar…

  • 1890
'Altın Almayın! Ekonomistler Uyardı Fiyatlar O Tarihten Sonra Çökecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde altın fiyatları tarihi zirvelere ulaşarak dikkatleri üzerine çekti. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın gibi çeşitlerin fiyatları, rekor seviyelere çıktı. Ancak, ekonomistlerin değerlendirmelerine göre, bu yüksek fiyat seviyeleri uzun süre devam etmeyebilir.

Altın Fiyatları Tarihi Zirveye Ulaştı

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı geçtiğimiz günlerde 2,531 dolarla tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak bu yükseliş kısa sürdü ve bugün ons altının fiyatı 17 dolarlık bir düşüşle 2,514 dolar seviyelerine geriledi. Kapalıçarşı'da ise gram altın 2,798 TL, çeyrek altın 4,566 TL, yarım altın 9,122 TL ve tam altın 18,185 TL'den işlem görüyor.

Yatırımcılara Dikkat Uyarısı

Analistler, altın fiyatlarındaki ani yükselişlerin ardından agresif kar satışlarının yaşanabileceğini belirtiyor. Özellikle ons altının 2,480 dolar destek seviyesinin kritik olduğu ve fiyatların bu seviyenin altına inebileceği vurgulanıyor. Uzmanlar, mevcut fiyatların yüksek olduğunu ve yatırımcıların bu seviyelerde altın almaktan kaçınmaları gerektiğini söylüyor. Önümüzdeki haftalarda fiyatlarda önemli bir gerileme yaşanabileceği öngörülüyor.

Jackson Hole Sempozyumu Bekleniyor

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar, önümüzdeki hafta yapılacak Jackson Hole sempozyumunda Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalarla daha da şekillenecek. Faiz indirimlerine yönelik beklentiler, altın fiyatlarının yönünü etkileyebilir. Ancak, uzmanlar mevcut fiyatların spekülatif olduğunu ve bu seviyelerin sürdürülebilir olmadığını vurguluyor.

Bu haber, yatırım tavsiyesi niteliğinde olmayıp, sadece yorumlara ve mevcut piyasa analizlerine dayalı bilgiler sunmaktadır.

Bakmadan Geçme