• Haberler
  • Ekonomi
  • Altın almak için doğru zaman mı? Perşembe'ye dikkat!

Altın almak için doğru zaman mı? Perşembe'ye dikkat!

ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, 'Bugün 2.720 üstünde bir kapanış kısa vadeli trade için uygun bir zemin oluşturabilir. Ancak Perşembe günü açıklanacak olan veriyi beklemek gerekir. Dikkatli olmakta fayda var' dedi.

  • 67
Altın almak için doğru zaman mı? Perşembe'ye dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küresel ekonomik gündemde haber7.com’un haberine göre, merkez bankalarının faiz politikalarından, ülkeler arası mali stratejilere kadar birçok önemli gelişme yaşandı. Yeni haftada küresel piyasaların gündeminde ABD ve Çin ekonomilerinin sağlığına ilişkin beklentiler, diğer yandan da Orta Doğu’daki çatışmalar ve jeopolitik gelişmeler yer almaya devam ediyor.

ABD ve Avrupa'da faiz kararlarının ardından artan risk iştahı haftaya taşınırken, IMF ve Dünya Bankası toplantısı küresel piyasaların odağında. Emtia piyasasında geçen hafta özellikle Çin kaynaklı talep endişeleriyle düşüş eğilimi görülürken değerli metaller, merkez bankalarının faiz indirimlerine devam edeceği beklentisi ve jeopolitik risklerle pozitif ayrıştı.Orta Doğu’daki gerilim ve ABD seçimlerinin etkisiyle gram altın 3 bin lirayı aştı.Borsa İstanbul’da 2024 yılı üçüncü çeyrek bilanço dönemi devam ediyor.

Altın almak için doğru zaman mı? Perşembe'ye dikkat!

Piyasalarda Takip Edilecek Önemli Gelişmeler

Yurt içinde bu hafta yatırımcıların odağında olacak gelişmeleri aktaran ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, yurt içinde Perşembe günü Para Politikası toplantı özetinin ve Cuma günü ise Kapasite Kullanım Oranı ile İmalat Güveni verilerinin takip edileceğini dile getirdi.Eryılmaz, küresel tarafta ise Türkiye’nin de katılım sağlayacağı IMF ve Dünya Bankası toplantısının piyasaların odağında olduğunu söyledi. ABD’den gelecek olan verilere de dikkat çeken Filiz Eryılmaz, gözlerin bir yandan da Avrupa’da olduğuna dikkat çekti.

Üçüncü Çeyrek Bilanço Sezonu

Borsa İstanbul’da satış baskısının devam etmesi ile yeniden dip seviyelerde olunduğunu belirten ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, bankalardaki kar marjlarının ötelenmesi ile baskının devam ettiğini açıkladı. Eryılmaz, hisse bazlı hareketlerin güçlü olacağını söyledi. Üçüncü çeyrek bilançoların ikinci çeyreğe göre daha olumsuz gelme beklentisinin piyasada fiyatlamaya dahil olduğunu belirten Filiz Eryılmaz, beklentinin altında üçüncü çeyrek bilançolarının satış baskısını arttıracağını dile getirdi. Piyasa Uzmanı Eryılmaz, 8.700 seviyesinin altına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.Güçlü bir yükselişi kısa vadede beklemediklerini ifade eden Filiz Eryılmaz, üst seviyede 9.200 puanın üstünde kalıcılığı sağlayacak önemli bir katalizör olmadığını belirtti. Eryılmaz, Borsa İstanbul’da yatay seyrin devam etmesini beklediklerinin de altını çizdi.

Altın almak için doğru zaman mı? Perşembe'ye dikkat!

Altın Yeniden Zirvede

Hafta içerisinde ABD tarafında takip edilecek olan verilerin altın için kısa vadede önemli olduğunu ifade eden ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, ABD seçimlerinin altının yönünde belirleyici olduğunu belirtti.ABD seçimlerinde demokratların adayı Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile Cumhuriyetçilerin adayı eski ABD Başkanı Donald Trump arasındaki yarışın kıyasıya devam ettiğini vurgulayan Eryılmaz, seçim belirsizliğinin ‘güvenli liman’ talebi oluşturduğunu dile getirdi.

Filiz Eryılmaz, “Bugün 2.720 üstünde bir kapanış alınırsa kısa vadeli trade için uygun bir zemin oluşabilir. Dikkatli olmak gerekir. Eğer daha güvenli adım atmak isteniyorsa Perşembe günü açıklanacak olan veriyi beklemek gerekir. Dikkatli olmakta fayda var” dedi.

Orta uzun vadeli yatırımcıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, her geri çekilmenin kademeli bir alım fırsatı oluşturduğunu hatırlattı. 2025 yılının ilk çeyreğinde ons altında 3.000 dolar seviyelerini beklediklerini vurgulayan Eryılmaz, orta uzun vadeli yatırımcının da seçime kadar olan süreci değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Bakmadan Geçme