Altı Haftada Beş Galibiyet

Bu yıl yükseldiği Türkiye Basketbol Ligi'nde ilk 6 haftada 5 galibiyet alarak liderliği Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ile paylaşan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, şehrimizin spordaki gururu olmaya devam ediyor.

  • 1000
Altı Haftada Beş Galibiyet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sezonun ilk 6 haftasında birbirinden önemli takımlarla oynayıp bu maçlardan 5 kez galip ayrılmayı başaran Lokman Hekim Fethiye Belediye Spor, geçtiğimiz hafta sonu Beşkaza Spor Salonu’nda oynadığı Manisa BSK maçını da 72 – 63 skorla kazandı.
Takım ligin ilk haftasında toplam 511 sayı atarken, kendi potasında 488 sayı gördü. Lokman Hekim Fethiye Belediye Spor, kaydettiği 511 sayıyla ligin en skorer 3. takımı olma özelliğini elinde tutuyor. Takımın en çok süre alan ve en çok sayı üreten ismi ise, taraftarların “Magic Erick” (Sihirbaz Erick) lakabı taktıkları Amerikalı ErickNeal oldu.
Kulüp Başkanı Selamettin Yılmaz, “Destek Görmek İçin Daha Ne Yapalım?”
Takımın genel gidişatı hakkında düşüncelerini aktaran Kulüp Başkanı Selamettin Yılmaz, “Kulübün önceki yıllardan kalan borçları nedeniyle sezona gayet mütevazı bir bütçeyle başlamak zorunda kaldık. İlk amacımız, TBL’deki ilk sezonumuzda stresten uzak bir biçimde sezonu tamamlayarak ligde kalmaktı. Ayrıca, Fethiyeli sporseverlere salonda keyifli hafta sonları yaşatmayı, Fethiyeli gençleri spor sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı ve Fethiye’yi adım adım bir basketbol şehri yapmayı hedeflemiştik. Kontrollü bir bütçeyle, ligde ismini duyuracak ve şehrimizi layıkıyla temsil edecek bir takım kurduk. Takımın başına baş antrenör olarak Fethiye’nin öz evladı Alkım Ay’ı getirdik. Kadromuzda Fethiyeli 3 genç oyuncumuz var. İstikrarlı bir kulüp olabilmek için sürdürülebilir bir ekonomik ve sportif yapılanma içindeyiz. Tabii ki zamanı geldiğinde, şartlar olgunlaştığında Fethiye Belediye Sporun Basketbol Süper Ligi hedefi var. Bunu Belediye Başkanımız Alim Karaca ve Kulüp yöneticilerimizle sık sık konuşuyoruz. Hem Belediye yönetimi, hem de Kulüp yönetimi olarak, Kulübü ayakta tutmak ve daha üst noktalara çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.
Yılmaz, “Taşıma suyla değirmen dönmez.”
Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti, “Daha önce de söylediğimiz gibi, taşıma suyla değirmenin dönmediğini herkes biliyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi isimleri büyük İstanbul kulüplerinin bile maddi durumlarının ne kadar sıkışık olduğunu tüm kamuoyu yakından takip ediyor. Durum öyle olunca, biz de önümüzdeki süreçte takımı sağlam ekonomik temellere oturtmak istiyoruz. Kulübün kimseye muhtaç olmadan, kendi kendini çevirebileceği, daimi gelir kaynaklarına ihtiyacı var. Hala bunlar üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Uzun vadeli bir planlama içindeyiz. Nihai hedefimiz, planlı programlı sportif ve idari bir yönetimle Fethiye’yi Basketbol Süper Ligi’nde görmektir.”

Önceki Sezonlarda Destek Verenler Şimdi Ortada Yoklar
Takıma yeterli desteğin verilmediğini vurgulayan Selamettin Yılmaz, “Takımımız bir üst lige çıkmış ve sadece bir adım sonra Süper Lig’e çıkıp Efes, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Darüşşafaka ile oynayacak konumdayken, Fethiye’nin ulusal çapta belki de tarihte olmadığı kadar reklamı, tanıtımı yapılacakken, şehrin ekonomisine, sosyal hayatına ciddi bir ivme kazandırılabilecek iken, özellikle belli bir ekonomik güce sahip işadamlarımızın ya da ekmeğini buradan kazanan sermaye gruplarının takıma bu kadar mesafeli durmalarını anlayamıyorum. Hele ki geçtiğimiz sezonlarda Kulübe destek olan bazı kişilerin ve grupların bu sezon hem de takım çok iyi giderken destek vermemelerini nasıl açıklamak gerektiğini bilemiyorum. Şehirden şu ana kadar gereken ilgiyi ve desteği görebilmiş değiliz. Burada, vefakâr ve cefakâr Beşkaza seyircisine ayrı bir parantez açmak istiyorum. Sağ olsunlar, seyircimiz bu ligin en iyi seyircisi. Her maçımızı dolu tribünlere oynuyoruz ve salondan ayrılan herkes evine mutlu bir şekilde dönüyor.Ancak, Fethiye nihayetinde küçük bir yer ve herkes herşeyi biliyor, takip ediyor. Önceki sezonlarda Kulübe destek veren kişiler ve yatırımcıların önümüzdeki süreçte şehrin ortak değeri olan bu takıma mutlaka sahip çıkmaları gerekiyor. Şehrin takımı sahiplenmesi halinde, Fethiye kısa zamanda önemli bir basketbol kentine dönüşebilir. Bu durum, şehir ekonomisine önemli katkı sağlar. Buradan bir kez daha kamuoyuna seslenmek istiyorum: Fethiyeli tüm sporseverleri sezonluk kombine kart almaya, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de bütçeleri ölçüsünde destek olmaya, salona reklam vermeye çağırıyorum” diye konuştu. 
Önümüzdeki Maç Samsunspor Deplasmanı 
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ligin 7. haftasında, 23 Kasım Cumartesi günü, deplasmanda, ligin 14. sırasında yer alan Samsunspor ile oynayacak. Ev sahibi Samsunspor sezon başından beri çıktığı 6 maçta sadece 1 galibiyet alabildi ve “ligin en az sayı atabilen takımı” durumunda bulunuyor. Maçlar her haftasonu Youtube’dan canlı olarak takip edilebiliyor.

Altı Haftada Beş Galibiyet
Altı Haftada Beş Galibiyet
Altı Haftada Beş Galibiyet
Altı Haftada Beş Galibiyet
Altı Haftada Beş Galibiyet
Altı Haftada Beş Galibiyet
Altı Haftada Beş Galibiyet

Bakmadan Geçme