ALKIM AY 'SÜPER LİG'DE MANTIKLI VE SAKİN OLMAK GEREK'

Basketbol Süper Ligi'nin yeni takımı Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Süper Lig'deki ilk karşılaşmasına Pazar akşamı çıkıyor. Fethiye'yi Süper Ligde temsil edecek olan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ilk maçını İzmir'de, Mustafa Kemal Atatürk spor salonunda, 27 Eylül Pazar akşamı saat: 20.00'de Pınar Karşıyaka ile oynayacak. Geçen sezon çok başarılı bir performans gösteren Pınar Karşıyaka, bu yıl da basketbol otoriteleri tarafından ligin Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes ile birlikte en kuvvetli takımlarından biri olarak gösteriliyor.

  • 1053

Lokman Hekim Fethiye Belediye başantrenörü Alkım Ay sezon öncesi yaptığı değerlendirmede “Daha önce de ifade ettiği gibi ait oldukları yerde, Basketbol Süper Ligi’nde oynayacak olmaktan gurur duyduklarını” söyledi.
Sözlerine devam eden  Alkım Ay “Basketbol Süper Ligine alınacak 16. takım sürecinin uzamasından dolayı bir sıkışıklık yaşanması normaldir. Bu sıkışıklık bizden kaynaklanmıyor. Başka bir takım da Süper Lig’e bu şekilde alınmış olsaydı aynı şeyler geçerli olacaktı.
Süper Lig’e alınacak son takım konusundaki kararın geçen Cuma akşamı verilmesi, bizi kadro kurulumu anlamında açıkçası biraz zorluyor. Majör liglerde takımlar kadrolarını kurduklarından, boşta, revaçta ve yapımıza uygun oyuncu alternatiflerimiz çok azalmış durumda. Biz de hem teknik ekip olarak, hem de Yönetim Kurulu’muz ve ana sponsorumuz olarak Fethiye’nin çıkarlarını büyük bir hassasiyetle gözetmeye çalışıyoruz.” 

BRANDEN FRAZIER FETHİYE’DE 
Lokman Hekim Fethiye Belediye başantrenörü Alkım Ay “Shooter Guard (2 numara) pozisyonunda forma giyen, 28 yaşındaki Branden Frazier’i kadromuza kattık. Kendisi geçen sezon Alman Süper Ligi'nde Telekom Baskets Bonn formasını giyiyordu. Daha önce de İspanya liginde oynadığı için Avrupa basketbolunu bilen bir oyuncu olarak bize büyük katkı sağlayacaktır.
Önümüzdeki hafta içinde hem kafamızdaki kadro yapısına, hem de mali yapımıza uygun yeni oyuncuları kadromuza katmayı planlıyoruz. Yerli ve yabancı oyuncuların transferleri konusunda araştırmalarımızı büyük bir özenle sürdürüyoruz." dedi.

YENİ ASİSTAN KOÇ SERHAT YAPICI
Öte yandan, Lokman Hekim Fethiye Belediyesi, asistan koç olarak Serhat Yapıcı ile anlaştı. Daha önce çeşitli takımlarda başantrenör olarak görev yapan Serhat Yapıcı en son İzmir Büyükşehir Belediyespor’u çalıştırıyordu.

SÜPER  LİG'DE MANTIKLI VE SAKİN OLMAK GEREK
Başantrenör Alkım Ay son olarak “Süper Lig çok başka bir platform. Fethiye’nin daha önce basketbolda ya da futbolda hiç bulunmadığı bir seviyeden bahsediyoruz. Malum nedenlerden ötürü sezon öncesinde sadece 3 hazırlık maçı oynayabildik. Süper Lig kararının çok geç açıklanmasından dolayı tam takım olarak bir hazırlık dönemi geçirme imkanımız olmadı. Fikstüre baktığımızda, hemen ilk haftalarda Karşıyaka ve Fenerbahçe ile deplasmanda, Galatasaray, Beşiktaş ve Efes ile Fethiye’de oynayacağımızı görüyoruz. İlk 7 haftada ligin en güçlü takımlarıyla, oturmamış bir kadroyla oynamak sonuç anlamında kamuoyunu yanıltmasın. Tabii ki basketbol sürprizlere açık bir oyun ama ligin başlarında arzu ettiğimiz sonuçları alamayabiliriz. O periyotta içerde Bursaspor, Ankara’da Ormanspor maçlarına odaklanmak daha mantıklı görünüyor. Fakat lige yeni çıkmış, daha önce böyle bir tecrübesi bulunmayan bir takım olarak asıl rakiplerimizle ilk yarının ikinci yarısında oynamaya başlayacağız. Sezonun ilk haftalarını alışma evresi olarak geçip, giderek yükselen bir ivmeyle devam etmeyi planlıyoruz. Bu sezon gerçekçi hedef olarak lige tutunmak bizim için harika olur. Ama daha önce de defalarca söylediğimiz gibi nihai hedefimiz Fethiye’yi bir basketbol şehri haline getirmek. Bu yolda iniş ve çıkışlar mutlaka olacaktır. Yeter ki Fethiye kamuoyu sakinliğini, dirayetini korusun, yeni oluşan takım ve temelden değişen ortama alışma konusunda sabırlı olsun.” şeklinde konuştu.
 

ALKIM AY 'SÜPER LİG'DE MANTIKLI VE SAKİN OLMAK GEREK'
ALKIM AY 'SÜPER LİG'DE MANTIKLI VE SAKİN OLMAK GEREK'
ALKIM AY 'SÜPER LİG'DE MANTIKLI VE SAKİN OLMAK GEREK'
ALKIM AY 'SÜPER LİG'DE MANTIKLI VE SAKİN OLMAK GEREK'

Bakmadan Geçme