Alkım Ay, 'Hedefimiz takımımızı Avrupa'da oynatmak'

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, FRT Televizyonu'nda yayınlanan Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Spor Saati programına konuk oldu. Alkım Ay, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun ligler hakkında verdiği kararı değerlendirerek 'Bu kararla ilgili yöneticilerimiz, kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu yönde yönetim ve bizler takiplerimizi yapıyoruz' dedi.

  • 1662
Alkım Ay, 'Hedefimiz takımımızı Avrupa'da oynatmak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

LH Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay açıklamasında, “Korona virüsü nedeniyle hepimiz sıkıntılı günler yaşıyoruz. Umarım en kısa sürede ülkemiz ve dünyamız bu süreçten kurtuluruz. Federasyonumuzun aldığı karar basketbol camiasına hayırlı uğurlu olsun. Bu kararı üzüntü ile karşıladık. Ligin yüzde 80 oynanmıştı ve büyük bir mücadele verdik. Her takım büyük sıkıntılara göğüs gerdi. Sakatlıklar, uzun mesafeli deplasmanlar ve yeri geldiğinde maddi imkansızlıklar… Kolay bir süreç değildi. Taraftarlarımız hemen her deplasmana geldi. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ile Petkimspor’un başa baş mücadelesi, diğer kaliteli takımların mücadeleleri. Güzel bir Türkiye Basketbol Ligi yaşıyorduk” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Alkım Ay, “Bu kararla ilgili yöneticilerimiz, kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu yönde yönetim ve bizler takiplerimizi yapıyoruz. En başta moral bozmamak lazım. Biz şampiyon olacağımızı düşündüğümüz için mali kriterleri yerine getirebilmek adına çalışmalarımızı yapıyorduk. Federasyon düşme ile ilgili bir yaptırım uygulamadı. Olması gereken Petkimspor ve bizim Süper Lig’e alınıp, 18 takım ile oynanmasıydı. Süper Lig’de mevzuatı yerine getiren takım olmazsa önce mevzuatta yazan Petkimspor’u çağıracaklar. İkinci olan çağrılacak diye bir kural yok. İstediğimizi çağırabiliriz deniliyor. Yönetim kurulumuz, Belediye Başkanımız Sayın Alim Karaca ile bir toplantı yapacak ve yol haritasını belirleyecek. Ligin oynanmasını ya da tescil edilmesini isteyen başantrenörler vardı. Biz sağlık açısından oynanmamasını istedik. Hakkımız yendiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

En büyük hedeflerinin Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’u, Basketbol Avrupa Liglerinde oynatmak olduklarını kaydeden Ay, “Ben ve tüm meslektaşlarım başarılı olmak için çalışır. Her maçı kazanmak için oynuyoruz. Sezona başlamadan önce ilk olarak elimizdeki oyuncuların analizini yaptık. Uyum sorununu aşmak istiyorduk. Belediye Başkanımız Sayın Alim Karaca, yönetimiz, teknik heyet ve oyuncular iyi bir sinerji ortaya çıkararak; lige başladık. Üst üste galibiyetler aldık. Ben sezonun bittiğine inanmıyorum. Son periyoda kadar devam edeceğiz. En büyük hedefimiz Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’u, Avrupa Liglerinde oynatmak” şeklinde açıklamalarda bulundu. 
 

Alkım Ay, 'Hedefimiz takımımızı Avrupa'da oynatmak'
Alkım Ay, 'Hedefimiz takımımızı Avrupa'da oynatmak'
Alkım Ay, 'Hedefimiz takımımızı Avrupa'da oynatmak'
Alkım Ay, 'Hedefimiz takımımızı Avrupa'da oynatmak'

Bakmadan Geçme