Aldan, 'Genelleme ile sonuca gitmek doğru değil'

Cumhuriyet Halk Partisi geçen dönem Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan fezlekeler ve HDP'nin kapatılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aldan, 'Bir genelleme yaparak sonuca gitmeyi doğru bulmuyorum. Türkiye'deki tüm siyasi partileri kucaklayıp, siyasetin içinde tutmamız lazım. Siyasi partileri kapatmak da çözüm değil' dedi.

  • 909
Aldan, 'Genelleme ile sonuca gitmek doğru değil'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde gündemde yer alan fezlekeler ve HDP’nin kapatılması hakkında açıklamalarda bulunan CHP geçen dönem Milletvekili Ömer Süha Aldan, genellemeler ile bir sonuca gitmenin doğru olmadığını söyledi. Aldan, “Geçtiğimiz dönem milletvekiliyken, Anayasa’da bir defaya mahsus değişiklik yapılıp; bir anlamda dokunulmazlıkların kaldırılmasına karar verilmişti. Ben o zaman da hayır demiştim. Anayasamız bu konuda açık hükümler içeriyor. Dokunulmazlık bir anlamda bu hareketin en büyük güvencelerinden birisidir. Eğer bu bir alışkanlık haline gelirse süreç öyle bir noktaya gelir ki hiç istenmeyen durumlarda bile dokunulmazlıklar kaldırılabilir. Halkın seçimle parlamentoya gönderdiği insanlar, görevlerini yapamaz hale gelirler. Türkiye’de siyaseti cazip kılmak ve çeşitlendirmek lazımdır. Siyaseti bir takım günlük politikalar için, siyaset mühendisliği için kullanmamak gerekir. Bir suçüstü durumu varsa; örneğin terör örgütüne doğrudan destek veriliyorsa ya da terör örgütü üyesi olduğuna dair somut bir pozisyon varsa Meclis’in karar komisyonu toplanır ve o kişi için gereği yapılır. Gerekirse dokunulmazlığı kaldırılır. Bir genelleme yaparak sonuca gitmeyi doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı. 

KAPATMAK ÇÖZÜM OLMAZ 
HDP’nin kapatılması hakkında görüşlerini aktaran Aldan, “Yıllardır içinde bulunduğum Yargı, güvenirliliğini yitirmiştir. Yapılan anketlerde Yargı’ya olan güven yüzde 20’lerdedir. Siyasallaşan Yargı’nın bulunduğu bir yapıda, yargılama sağlıklı sonuç vermeyebilir. Bazı hak kayıpları olabilir. Türkiye’deki tüm siyasi partileri kucaklayıp, siyasetin içinde tutmamız lazım. Siyasetin dışına ittiğiniz sürece, bir takım yapılanmaların elinde esir olur. Bu tür kapatmaların hiçbir getirisi olmamıştır. Şu anda HDP belki 3-4 yeni siyasi oluşum hazırlığındadır. Bir ara sanırım BTP kapatıldı… Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki seçmenler oy verecek parti bulamadılar. Ne yaptılar, bağımsız adaylar çıkardılar. Bu yolla yine HDP zihniyeti 20 veya 40 dolayında milletvekilliği kazandı. Bu anlamda siyasi partileri kapatmak da çözüm değil” diye konuştu. 

    
 

Bakmadan Geçme